No menu items!
More

  Apar numerele de înmatriculare cu litere și cifre verzi. Cine sunt beneficiarii și care sunt avantajele lor

  Publicat pe:

  Emisiunile iCars

  Dezechilibrele sistemelor de frânare
  Plecăm cu motorul rece sau îl încălzim?

  Ordinul comun care reglementează acordarea de numere de înmatriculare cu litere şi cifre de culoare verde a fost publicat în Monitorul Oficial. Numerele de înmatriculare dedicate maşinilor nepoluante vor funcţiona ca un paşaport verde pentru acest tip de autovehicule.

  Ordinul comun a fost astăzi publicat în Monitorul Oficial.

  Numerele de înmatriculare cu litere şi cifre de culoare verde vor fi acordate exclusiv autovehiculelor cu emisii zero de CO2 (maşini pur electrice sau cu pilă de combustie cu hidrogen).

  Ministrul Mediului, Tánczos Barna: ”Numere de înmatriculare dedicate maşinilor nepoluante vor funcţiona ca un paşaport verde pentru acest tip de autovehicule.

  Prin identificarea clară şi vizibilă a vehiculelor nepoluante în trafic, creăm cadrul pentru acordarea unor facilităţi celor care le utilizează: fie că vorbim de parcare gratuită, acces permis în zone cu emisii reduse, reduceri de taxe şi impozite, autorităţile locale, în special cele din marile aglomerări urbane, vor avea un instrument de lucru foarte util.”

  Citește și despre valabilitatea numerelor provizorii după eliminarea restricțiilor din pandemie.

  Ordinul intră în vigoare la 60 de zile de la publicarea Ordinului în Monitorul Oficial.

  În cazul maşinilor deja înmatriculate care respectă criteriile de acordare a ”numerelor verzi”, acestea vor putea fi preschimbate, la cerere, după intrarea în vigoare a prevederilor actului normativ.

  SONDAJ - Considerați că filmarea și difuzarea imaginilor cu șoferi care încalcă regulile de circulație reprezintă:

  Abonează-te la newsletter-ul nostru

  Vei primi cele mai noi știri din domeniul auto-moto

  Nou pe iCars.ro