No menu items!
More

    Cât vei mai putea circula cu numerele provizorii (roșii) sau cu permisul de conducere expirat, după ce astăzi expiră starea de alertă

    Publicat pe:

    Emisiunile iCars

    Dezechilibrele sistemelor de frânare
    Plecăm cu motorul rece sau îl încălzim?

    8 martie 2022 este ultima zi în care starea de alertă mai produce efecte. Pentru că nu a mai fost prelungită, guvernul a anunțat că se ridică astfel TOATE restricțiile. Sunt însă câteva aspecte pe care conducătorii auto trebuie să le cunoască.

    Pe lângă restricții, pentru unii dintre români au existat și câteva facilități, de care în curând nu vor mai beneficia.

    Concret, spre deosebire de perioada de până în pandemie, o mașină înmatriculată cu numere provizorii, putea circula cu acest statut timp de 3 luni. În ultimii doi ani, în stările de urgență și de alertă, situația s-a schimbat, un autovehicul putând să circule cu același rând de numere provizorii, dacă avea asigurarea RCA valabilă.

    Legea 55/2020, art.4: “valabilitatea documentelor eliberate de instituțiile și autoritățile publice, precum și de entitățile private autorizate conform legii se menține pe toată perioada stării de alertă, precum și pentru o perioadă de 90 de zile de la încetarea acestei stări”.

    Așadar, dacă aveți un autovehicul înmatriculat cu numere provizorii, începând din 9 martie 2022, ora 0.00, mai puteți circula pe drumurile publice cu același rând de numere roșii încă 90 de zile, condiția fiind să aveți asigurarea RCA valabilă.

    Aceeași situație și pentru valabilitatea altor documente care au expirat în starea de alertă, M.A.I. făcând următoarele precizări:

    ”Vă reamintim faptul că documentele (spre exemplu: cartea de identitate, permisul de conducere) a căror valabilitate a fost prelungită pe perioada stării de alertă, urmează să expire după o perioadă 90 de zile de la încetarea stării de alertă.

    În acest sens, structurile MAI responsabile pentru emiterea unor astfel de documente vor informa cetățenii cu privire la modalitatea eliberării acestora astfel încât să fie evitată aglomerația la ghișee.”

    Abonează-te la newsletter-ul nostru

    Vei primi cele mai noi știri din domeniul auto-moto

    Nou pe iCars.ro