No menu items!
More

    Constatarea amiabilă se va putea face printr-o aplicație pe smartphone. Facilitatea devine activă din 15 octombrie 2022

    Publicat pe:

    Emisiunile iCars

    Dezechilibrele sistemelor de frânare
    Plecăm cu motorul rece sau îl încălzim?

    Funcționează în mai multe state ale lumii și reprezintă un pas important în rezolvarea unor situații generate de accidentele ușoare. Conform statisticilor, aproximativ 500.000 de români sunt implicați în accidente ușoare, în fiecare an, în țară.

    Valentin Ionescu, Autoritatea de Supraveghere Financiară: ”Softul va face inclusiv realizarea schemei exacte a accidentului, deoarece noua aplicație va arăta dinamica accidentului cu ajutorul sistemului GPS. Se semnează și se dă send către cei doi asigurători.

    Acest sistem va duce la scurtarea perioadei de constatare a daunelor, la o scădere a costurilor cu constatarea daunelor și, zicem noi, la scăderea fraudelor.”

    Aplicația este dezvoltată de Biroul Asiguratorilor Auto din România, este în prezent în stadiul de testare şi ar urma să funcționeze din 15 octombrie, moment în care va fi anunțat și numele ei, dar și prezentarea detaliată a modului de utilizare.

    Mădălin Roșu – Biroul Asiguratorilor din România: „Fiecare persoană care va fi implicată într-un accident rutier va putea să-și avizeze asiguratorul printr-un sistem electronic, printr-o aplicație care îi va permite să-și pună datele accidentului.

    Poate va fi necesară fotografierea avariilor de la accident, fotografierea documentelor, permis, buletin, talon. Se va accepta o formă de semnătură digitală, dar ceea ce e cel mai important e că datele persoanelor implicate vor fi preluate practic de pe polița de asigurare, se va scana buletinul, adică informațiile referitoare la persoana care completează vor fi clar asigurate în acest sistem. Toate reglementările GDPR vor fi implementate în acest sistem”.

    Chiar dacă dezvoltatorii au gândit-o intuitivă, ușor de utilizat, vor fi și șoferi care nu se descurcă foarte bine în sistem online. Ei trebuie să știe că în continuare vor putea utiliza formularele tipizate, pe care apoi le vor depune la asiguratori.

    Abonează-te la newsletter-ul nostru

    Vei primi cele mai noi știri din domeniul auto-moto

    Nou pe iCars.ro