No menu items!
More

    Apare alerta prin email înainte de expirarea rovinietei! Soluția pentru evitarea amenzilor cuprinse între 550 și 24.000 de lei

    Publicat pe:

    Emisiunile iCars

    Dezechilibrele sistemelor de frânare
    Plecăm cu motorul rece sau îl încălzim?

    Li se întâmplă multora să uite să achite diverse taxe, cum este și cazul celei de drum (rovinieta). Desigur, vina este a noastră, însă era necesară o îmbunătățire a sistemului, care în viitorul apropiat va putea să îi avertizeze pe plătitori cu privire la expirarea valabilității.

    Opţiunea avertizării prin email exista deja pentru cei care plăteau on-line rovinieta, însă, de la finalul acestei luni, se va aplica şi pentru cei care cumpără rovinieta din benzinării. Averizarea prin email în privința expirării unui document/a unei taxe este o soluție civilizată, care vine în sprijinul oamenilor, scopul fiind ca aceșta să achite la timp, nu să fie sancționați.

    Stațiile de carburanți au la dispoziţie şase luni să îşi actualizeze sistemele. Atunci când achităm, pe lângă numărul de înmatriculare şi seria de șasiu a maşinii, ni se va cere şi o adresă de e-mail. Când se apropie data expirării, vom primi un mail în care vom fi avertizaţi, eliminând astfel riscul de a fi amendați pentru că ”am uitat”.

    Rovinieta pentru un autoturism obişnuit costă între 3 euro pentru o săptămână şi 28 de euro pentru un an. Pentru vehiculele de transport marfă mai uşoare de 3,5 tone, preţurile sunt între 6 şi 96 de euro. Cele mai mari preţuri sunt pentru TIR-uri şi ajung la peste 1200 de euro pe an. Pe lângă benzinării sau on-line, rovinieta se poate cumpăra şi prin SMS, însă doar pentru una sau şapte zile.

    Conform statisticii CNAIR, anul trecut, peste 740.000 de şoferi au fost prinşi pe drumurile de la noi circulând fără rovinietă. Majoritatea, adică aproximativ 735.000, au fost surprinşi cu ajutorul camerelor de pe drumurile publice.

    Abonează-te la newsletter-ul nostru

    Vei primi cele mai noi știri din domeniul auto-moto

    Nou pe iCars.ro