No menu items!
More

    Dacia și-a dublat vânzările în Marea Britanie, în doar un an. Sunt căutate mașinile ieftine, cu un consum redus și taxe mici

    Publicat pe:

    Emisiunile iCars

    Dezechilibrele sistemelor de frânare
    Plecăm cu motorul rece sau îl încălzim?

    Chiar dacă nu se află pe primele locuri în preferințele britanicilor, este de remarcat faptul că marca Dacia s-a vândut de două ori mai bine în 2022 față de 2021. Configurațiile actuale ale Daciilor sunt convenabile pentru impozite, asigurări și mentenanță în Marea Britanie.

    Vânzările de maşini noi în Marea Britanie au scăzut cu 24% în iunie, la 140.958 unităţi, a anunţat Asociaţia Producătorilor şi Comercianţilor de Automobile din Regatul Unit (SMMT), transmite Reuters.

    Este cel mai redus nivel al înmatriculărilor de maşini noi în Marea Britanie în luna iunie din 1996, deficitul de componente continuând să afecteze noile achiziţii şi realizarea comenzilor existente, a apreciat SMMT.

    Deși vânzările totale sunt în scădere, în iunie, Dacia a vândut 2.372 de vehicule pe piaţa britanică, în creştere cu 120,86% faţă de perioada similară din 2021, când a înmatriculat 1.074 de unităţi.

    În topul celor mai bine vândute modele în iunie se află Vauxhall Corsa, Tesla Model Y, MINI, Nissan Qashqai şi Volkswagen Golf.

    Cota de piaţă a vehiculelor electrice s-a situat la 16,1% în iunie (de la 10,7% în perioada similară din 2021), în timp ce pentru vehiculele pe benzină a scăzut la 44%, iar la cele diesel la 5,7%. Din 2030, vânzările de maşini noi pe benzină şi motorină vor fi interzise în Marea Britanie.

    Marea Britanie rămâne a doua mare piaţă auto din Europa, în urma Germaniei, dar înaintea Franţei, Italiei şi Spaniei. 

    Ca tendință generală în întreaga Europă, pe fondul crizei economice majore, oamenii sunt mai precauți în achiziții, preferând să își păstreze deocamdată autovehiculele mai vechi, pe care să le întrețină cât mai bine.

    Abonează-te la newsletter-ul nostru

    Vei primi cele mai noi știri din domeniul auto-moto

    Nou pe iCars.ro