No menu items!
More

    Insuccesul modelelor electrice de la Ford. Anul acesta va genera o pierdere de 3 miliarde de dolari

    Publicat pe:

    Emisiunile iCars

    Dezechilibrele sistemelor de frânare
    Plecăm cu motorul rece sau îl încălzim?

    Deși se duce o campanie furibundă pro-mașini electrice, realitatea este departe de estimările celor care mizau pe o schimbare radicală a comportamentului de piață. Sunt doi factori care determină vânzările mult sub așteptări: neîncrederea în fiabilitate și în beneficiul real și lipsa infrastructurii, mai precis a stațiilor de încărcare.

    Conform agenției Reuters, ”Ford Motor se aşteaptă ca divizia sa de vehicule electrice să piardă 3 miliarde de dolari în acest an, dar că este pe cale să atingă o marjă înainte de impozitare de 8% până la sfârşitul anului 2026.”

    Începând cu rezultatele trimestrului I, care vor fi anunţate pe 2 mai, Ford va începe raportarea pe unităţi de afaceri pentru Model e (vehicule electrice), Blue (vehicule cu ardere internă) şi Pro (vehicule comerciale şi servicii).

    Ford estimează pierderea cumulativă pe trei ani a Model e, în perioada 2021-2023, la 6 miliarde de dolari, inclusiv o pierdere pro-forma anul trecut de 2,1 miliarde de dolari.

    Compania se aşteaptă ca prima generaţie de vehicule electrice, inclusiv F150 Lightning şi Mustang Mach E, să fie profitabilă înainte de impozitare până la sfârşitul anului 2024, ceea ce înseamnă o diminuare a pierderilor de la celelalte modele.

    Directorul financiar John Lawler a spus că ”Ford nu va mai evidenţia rezultatele financiare pe regiune, ci doar pe unităţi de afaceri, pentru că aşa conducem compania acum”.

    Anul trecut, Ford a avut o pierdere înainte de impozitare de 600 de milioane de dolari în China, a avut pragul de echilibru în Europa şi a înregistrat un profit modest, de 400 de milioane de dolari, în America de Sud, majoritatea câştigurilor sale înainte de dobânzi şi impozite – 9,2 miliarde de dolari – provenind din America de Nord.

    Abonează-te la newsletter-ul nostru

    Vei primi cele mai noi știri din domeniul auto-moto

    Nou pe iCars.ro