No menu items!
More

    Cea mai eficientă metodă de a ne civiliza: AMENDA

    Publicat pe:

    Emisiunile iCars

    Dezechilibrele sistemelor de frânare
    Plecăm cu motorul rece sau îl încălzim?

    Pierdem mult timp în trafic și ne consumăm nervos din cauza unor indivizi care cred că în spațiul public se poate și fără reguli. Fie nu le cunosc, caz în care este greu de acceptat că au putut obține permisul de conducere, fie cunosc regulile, dar lipsa de educație îi determină să le ignore cu bună știință.

    E mai ”comod” să parchezi chiar în dreptul ușilor de acces în mall, să cobori din mașină și să nu îți pese că ai blocat calea celor care vor să intre sau să iasă din parcare. Te duci liniștit, cu pantalonașii strânși pe gleznuță, să bei o cafea sau să îți cumperi un tricou ”strălucitor”, ca să se vadă și mai mult prostia, să semnalizezi… practic.

    Dacă le atragi atenția, devini agresivi, în general verbal, uneori și fizic, în cazul în care au senzația că le permite gabaritul. Nu puține au fost cazurile în care s-au supraestimat, primind lecții pe care nu le vor uita. Scopul nu este însă să îi pui la punct fizic, ci să îi obligi să respecte nu doar legile, ci și regulile de bun simț care guvernează o comunitate civilizată.

    Și cum cu vorba bună s-a dovedit că nu merge, sacțiunea pecuniară este singura care mai dă rezultate, venind la pachet și cu doza de ”rușine publică”, ceea ce nu le e deloc pe plac.

    Cam așa s-a întâmplat și duminică seara, în parcarea subterană de la AFI Ploiești, unde șoferul unui AUDI cu numere de Dâmbovița a parcat neregulamentar, chiar în dreptul ușilor de acces în mall, fiindu-i mai comod și nepăsându-i că a blocat accesul mașinilor în și din acel sector al parcării.

    Fiind vorba de o parcare privată, cu reguli afișate la vedere în toate zonele, angajații mallului au fost chemați de cei care nu puteau să iasă din parcare. Angajații s-au conformat și i-au blocat roata, obligându-l să plătească taxa de deblocare.

    Pentru unii sumele de achitat sunt derizorii, însă această variantă rămâne singura soluție pentru a-i determina să se civilizeze.

    Abonează-te la newsletter-ul nostru

    Vei primi cele mai noi știri din domeniul auto-moto

    Nou pe iCars.ro