No menu items!
More

    Care a fost cea mai furată mașină în 2021 și ce procent din mașinile verificate aveau kilometrajul modificat

    Publicat pe:

    Emisiunile iCars

    Dezechilibrele sistemelor de frânare
    Plecăm cu motorul rece sau îl încălzim?

    Verificarea istoricului unei mașini nu este o treabă tocmai ușoară și nu întotdeauna rezultatele sunt în conformitate cu realitatea. Se întâmpla asta pentru că nu toate mașinile au trecut prin serviceuri autorizate, caz în care înregistrarea kilometrajului real nu a fost făcută.

    O altă variantă prin care mașinile pot avea kilometrajul înregistrat în bazele de date este ca acestea să fi suferit daune și să fi fost reparate pe baza asigurării, caz în care a fost consemnat și kilometrajul la momentul respectiv. Dacă mașina a fost reparată neautorizat, ea nu va apărea în bazele de date nici cu daune și nici cu km reali.

    Vizionează AICI ediția despre neconcordanțele din datele furnizate de CarVertical, care nu sunt întotdeauna relevante.

    Chiar și cu aceste neajunsuri ale aplicației CarVertical, deși cei care o accesează contracost ar trebui avertizați, pot fi totuși depistate unele indicii că ceva nu este în regulă cu mașina.

    Pe parcursul anului 2021, toate rapoartele combinate însumează 3.282.580.416 euro în daune, potrivit raportului cu statistici anuale pentru comunitatea auto realizat de compania de date IT, CarVertical.

    Conform rapoartelor de istoric, modificarea kilometrajului este printre cele mai frecvente moduri prin care cumpărătorii de mașini sunt înșelați. 18,5% din toate rapoartele din 2021 au arătat semne de modificare a contorului de parcurs. Sunt 7.112.444.874 de kilometri derulați înapoi pentru toate vehiculele verificate.

    Și nu doar kilometraj modificat sau daune caută cei care accesează programul, ci vor să știe și dacă mașinile au fost furate. Așa se face că, deși poate v-ați fi așteptat ca altă marcă să fie cea mai furată, statisticile arată că pe primul loc se află Skoda Octavia, poete și pentru că este considerată o mașină fiabilă și cu un preț accesibil, ceea ce o face ușor vandabilă.

    Conform rapoartelor, Octavia are șanse de 3,75 de ori mai mari să fie furată decât BMW-ul Seria 3 spre exemplu.

    Abonează-te la newsletter-ul nostru

    Vei primi cele mai noi știri din domeniul auto-moto

    Nou pe iCars.ro