No menu items!
More

    Cum arată Air Car, senzaționala mașină zburătoare care a primit undă verde pentru decolare

    Publicat pe:

    Zboară și prin România mașini, însă nu sunt omologate. Se întâmplă din cauza vitezei excesive, respectiv din cauza iresponsabilității celor care le conduc. Nu este și cazul aero-autovehicului despre care vorbim astăzi, acesta fiind deja omologat de către slovaci, care i-au dat drept de zbor.

    AirCar a primit undă verde pentru a zbura, odată cu obţinerea certificatului de navigabilitate eliberat de Autoritatea de Transport din Bratislava. 

    Stefan Klein, fondator şi CEO al KleinVision: ”Certificarea AirCar deschide uşa producţiei în masă de maşini zburătoare extrem de eficiente.

    Aceasta este o confirmare oficială a capacităţii noastre de a transforma definitiv călătoriile pe distanţe medii (n.r.-sub 2000 de km).”

    AirCar a efectuat primul zbor interurban, în perioada de testare, în iunie 2021. Este propulsat de un motor BMW de 1,6 litri. Mașina poate să decoleze de pe o pistă de 300 de metri lungime. Zboară cu 170 km/h, iar autonomia sa este de 1.000 km.

    Au fost necesare 70 de ore de testare și peste 200 de decolări și aterizări. Este nevoie de 3 minute pentru ca mașina să se transforme din autovehicul în avion ușor și totul se face prin apăsarea unui buton.

    Certificarea de navigabilitate a maşinii zburătoare a fost confirmată pentru AFP de directorul Autorităţii slovace pentru transporturi, René Molnar.

     

    sursa AFP

    Abonează-te la newsletter-ul nostru

    Vei primi cele mai noi știri din domeniul auto-moto

    Nou pe iCars.ro