No menu items!
More

    Cum arată Air Car, senzaționala mașină zburătoare care a primit undă verde pentru decolare

    Publicat pe:

    Emisiunile iCars

    Dezechilibrele sistemelor de frânare
    Plecăm cu motorul rece sau îl încălzim?

    Zboară și prin România mașini, însă nu sunt omologate. Se întâmplă din cauza vitezei excesive, respectiv din cauza iresponsabilității celor care le conduc. Nu este și cazul aero-autovehicului despre care vorbim astăzi, acesta fiind deja omologat de către slovaci, care i-au dat drept de zbor.

    AirCar a primit undă verde pentru a zbura, odată cu obţinerea certificatului de navigabilitate eliberat de Autoritatea de Transport din Bratislava. 

    Stefan Klein, fondator şi CEO al KleinVision: ”Certificarea AirCar deschide uşa producţiei în masă de maşini zburătoare extrem de eficiente.

    Aceasta este o confirmare oficială a capacităţii noastre de a transforma definitiv călătoriile pe distanţe medii (n.r.-sub 2000 de km).”

    AirCar a efectuat primul zbor interurban, în perioada de testare, în iunie 2021. Este propulsat de un motor BMW de 1,6 litri. Mașina poate să decoleze de pe o pistă de 300 de metri lungime. Zboară cu 170 km/h, iar autonomia sa este de 1.000 km.

    Au fost necesare 70 de ore de testare și peste 200 de decolări și aterizări. Este nevoie de 3 minute pentru ca mașina să se transforme din autovehicul în avion ușor și totul se face prin apăsarea unui buton.

    Certificarea de navigabilitate a maşinii zburătoare a fost confirmată pentru AFP de directorul Autorităţii slovace pentru transporturi, René Molnar.

     

    sursa AFP

    Abonează-te la newsletter-ul nostru

    Vei primi cele mai noi știri din domeniul auto-moto

    Nou pe iCars.ro