No menu items!
More

    Mercedes a făcut investiții de jumătate de miliard de euro într-un oraș din România, unde șomajul este acum zero

    Publicat pe:

    Emisiunile iCars

    Dezechilibrele sistemelor de frânare
    Plecăm cu motorul rece sau îl încălzim?

    Poate vă mai amintiți de anii de după 89, când posibila venire a Mercedes în România l-a determinat pe Ion Iliescu, ex-comunist devenit democrat de conjunctură, să lanseze celebrul slogan ”nu ne vindem țara”, ceea ce oricum s-a întâmplat, dar în dauna României. Printre altele, prejudiciată a fost și industria auto.

    Au trecut peste 20 de ani și au apărut primele investiții Mercedes. Apoi, după alți 10 de ani, Mercedes a decis să producă și alte subansamble. Printre cele mai complexe sunt cutiile de viteze automate.

    Pentru a înțelege mai bine ce înseamnă infrastructura, legarea a două autostrăzi din Ardeal a cântărit enorm în decizia reprezentanților Mercedes să investească în Sebeș, județul Alba.

    Din miliardul de euro atras sub formă de investiții în Sebeș, jumătate vine de la grupul Daimler, deținătorul și producătorul mărcii Mercedes.

    A fost înființată societatea Star Assembly SRL prin intermediul căreia au fost construite alte două linii de producție pentru componente din industria auto. A doua subsidiară Daimler în România, cu activitate în județul Alba, a început oficial în februarie 2019 producţia cutiei de viteze automate cu dublu ambreiaj cu opt trepte în urma unei investiţii de 250 de milioane de euro. Aceasta se adaugă celei de 300 de milioane de euro demarate în 2013 la Sebeş, când a fost lansată în producţie cutia automată cu nouă trepte.

    Pentru integrarea noii cutii de viteze în portofoliul de transmisii, Daimler a construit la Sebeş două noi hale de producţie, cu o suprafaţă de aproximativ 54.000 de metri pătraţi. La Star Assembly şi Star Transmission lucrează peste 3.000 de angajați.

    De menționat că nu ar fi singurele componente pentru Mercedes produse în România. În Parcul Industrial Ploiești se produc de ani buni husele care îmbracă scaunele unor modele ale acestui brand.

    Abonează-te la newsletter-ul nostru

    Vei primi cele mai noi știri din domeniul auto-moto

    Nou pe iCars.ro