No menu items!
More

    VIDEO: Cum să NU conduci în apropierea trecerilor pentru pietoni! Atenția celei care traversa regulamentar i-a salvat viața

    Publicat pe:

    Emisiunile iCars

    Dezechilibrele sistemelor de frânare
    Plecăm cu motorul rece sau îl încălzim?

    Un nou caz de conducere iresponsabilă, semnalat într-o înregistrare a unei camere de bord, pe DN1, în Potigrafu. Dacă nu era atentă, femeia angajată în traversarea regulamentară a străzii ar fi fost spulberată.

    Pe imagini se poate observa cum șoferul, a cărui cameră de bord surprinde momentele, conduce cu atenție pe banda a doua a sensului său de mers și observă că pe trecere se angajează în traversare un pieton. Șoferul oprește regulamentar, în siguranță, pentru a acorda prioritate.

    Femeia de pe trecere își continuă deplasarea, însă este foarte atentă și se oprește brusc, observând că cel care vine pe banda 1 nu are intenția să oprească, trecând cu o viteză care putea fi fatală în caz de impact cu pietonul.

    Nu toate cazurile ca cel din imagini s-au terminat cu bine pentru pietoni, la finele anului trecut consemnându-se o tragedie în care un tată și fiul acestuia au fost uciși pe o trecere de pietoni de pe DN1B, în comuna prahoveană Bucov. Detalii AICI.

    În astfel de cazuri, căutându-și scuze, sunt șoferi care invocă semnalizarea rutieră deficitară. Sunt și astfel de zone, unde autoritățile ar putea acorda mai multă atenție marcajelor, însă nu și în cazul de față. Atât timp cât un șofer care conduce preventiv, observă la timp situația și procedează în consecință, celălalt care greșește nu are nicio scuză.

    Abonează-te la newsletter-ul nostru

    Vei primi cele mai noi știri din domeniul auto-moto

    Nou pe iCars.ro