No menu items!
More

    Lipsa componentelor electronice închide Uzina Dacia pentru o săptămână

    Publicat pe:

    Emisiunile iCars

    Dezechilibrele sistemelor de frânare
    Plecăm cu motorul rece sau îl încălzim?

    Criza materiilor prime, din care se fabrică partea electronică pentru automobile, se prelungește și nimeni nu poate spune ce efecte va produce în următorii ani. Apărută în pandemie, această criză se manifestă și în 2023, iar efectele sunt cât se poate de serioase.

    Activitatea la Uzina Dacia de la Mioveni se întrerupe timp de o săptămână. Angajații au fost anunțați că vor sta acasă o perioadă care include și sărbătorile pascale, începând de pe 13 aprilie 2023.

    Motivul deciziei și urmările pentru angajați

    Decizia vine ca urmare a crizei componentelor electronice, care afectează de peste trei ani mai mulți producători importanți din industria auto de pe glob.

    Conducerea Automobile Dacia și-a anunțat angajații că atât Uzina Vehicule Dacia, cât și Uzina Mecanică și Șasiuri își vor întrerupe activitatea în perioada 13 – 18 aprilie.

    Toți angajații vor primi 85% din salariu și tichete de masă pentru zilele respective, dar și o primă de Paște.

    Probleme actuale vin în perioada în care Dacia se pregătește intens pentru lansarea unor modele noi de mașini, cel mai așteptat model fiind Duster 3.

    Din 19 aprilie, va fi reluată activitatea în 3 schimburi, după program normal.

    Din nefericire, nimeni nu poate spune dacă după reluarea activității se va putea asigura fluxul de aprovizionare cu necesarul de componente electronice auto.

    Este posibil să se mai ia măsuri care vizează întreruperea temporară a activității, însă soluția nu poate fi una de luat în calcul pe termen lung. Dacă această criză se prelungește, apare riscul reducerii producției și implicit riscul concedierilor.

    Citește și Ce mărci de mașini noi preferă românii – Înmatriculările de autoturisme noi au crescut cu 38% în primele luni ale anului 2023

    Abonează-te la newsletter-ul nostru

    Vei primi cele mai noi știri din domeniul auto-moto

    Nou pe iCars.ro