No menu items!
More

    ”Tu știi ce face copilul tău… la volan?” Accident produs de o ”șoferiță” în vârstă de 16 ani, după ce a luat mașina familiei, fără știrea părinților

    Publicat pe:

    Emisiunile iCars

    Dezechilibrele sistemelor de frânare
    Plecăm cu motorul rece sau îl încălzim?

    Din seria ”Tu știi ce face copilul tău… la volan?”, avem astăzi un nou caz de persoană minoră care a plecat la drum cu mașina familiei. S-a răsturnat pe un câmp din Alba, fiind scoasă dintre fiare de echipajul de descarcerare de la ISU.

    Accidentul a avut loc luni după-amiază, pe drumul judeţean 106K, în localitatea Daia Română din judeţul Alba.

    IPJ Alba: ”Din primele cercetări a rezultat că o tânără de 16 ani, din Sebeş, în timp ce conducea un autoturism, fără să deţină permis de conducere, pe direcţia de mers Sebeş-Daia Română, la kilometrul 6+500 m, a părăsit partea carosabilă şi s-a răsturnat.

    Echipajele de intervenţie ajunse la locul accidentului au constatat că ambele fete au fost rănite, adolescenta care a condus autoturismul a rămas încarcerată, starea ei fiind gravă, iar după ce a fost scoasă din maşină a fost preluată de elicopterul SMURD. Pasagera în vârstă de 15 ani a fost transportată la spital.

    În urma primelor verificări, poliţiştii au constatat că fata de 16 ani nu are permis de conducere şi a luat maşina familiei fără permisiunea părinţilor.

    Citește AICI despre un alt caz al unul minor de 15 ani, care beat fiind a plecat cu mașina părinților și a produs un accident grav

    Deși au existat multe cazuri similare, cele mai multe fiind mediatizate tocmai pentru a atrage atenția părinților în tentativa de a-i responsabiliza, cei mai mulți spun că lor nu li se poate întâmpla și că au avut grijă să-și educe copiii astfel încât să nu facă astfel de fapte.

    Indiferent de ceea ce considerăm și de cât de siguri suntem de ”educația” dată, cea mai bună soluție de prevenție este de a nu lăsa la îndemâna minorilor cheile autovehiculelor.

    Abonează-te la newsletter-ul nostru

    Vei primi cele mai noi știri din domeniul auto-moto

    Nou pe iCars.ro