No menu items!
More

    Clasamentul celor mai ”stricăcioase” mașini, realizat de germanii de la TÜV. Dacia domină topurile la aproape toate categoriile

    Publicat pe:

    Emisiunile iCars

    Dezechilibrele sistemelor de frânare
    Plecăm cu motorul rece sau îl încălzim?

    Te bucuri atunci când cumperi o mașină nouă, iar pe timp de criză tentația publicului majoritar a fost să se îndrepte către mașini noi. ”Lasă că e nouă și măcar are garanție în caz că se strică”, își spun mulți. În clasamentul despre care vorbim astăzi apar și mărci de prestigiu, care în ultimii 10 ani au scos pe piață mașini cu probleme tehnice grave și extrem de costisitoare. Un exemplu în acest sens este seria mașinilor BMW dotate cu motoare din generația care au codul N.

    TÜV (Technischer Überwachungsverein în limba germană), Asociația de Inspecție Tehnică, alcătuită din companii independente care testează, inspectează și certifică tehnologiile, produsele și sistemele pentru a se asigura de potențialele pericole și pentru a preveni daunele.

    Timp de un an, între iulie 2021 și iunie 2022, TÜV a colectat datele din analiza a nu mai puțin de 9,6 milioane de autovehicule, respectiv 226 de modele împărțite în 5 categorii de vârstă, iar rezultatele sunt următoarele:

    Categoria 2-3 ani vechime: Pe primele locuri ale ”stricăcioaselor” se află 4 modele: Dacia Logan, cu o rată de defecțiuni de 11.6%, urmată de Dacia Docker (10.8%), Volkswagen Sharan (9.4%) și Citroën C3 Aircross (9.4%).

    Categoria 4-5 ani vechime: Pentru mașini vechi de 4-5 ani rezultatele sunt: Dacia Duster, cu o rată de defecțiuni de 18.0%, Volkswagen Sharan (17.1%) și BMW Seria 2 Active Tourer (18.0%).

    Categoria 6-7 ani vechime: Dacia Duster (24.4%) și Dacia Docker (24.4%). Modelele cu multe probleme au fost înregistrate și pentru BMW Seria 5 și 6 (23.8%).

    Categoria 8-9 ani vechime: Dacia Logan a înregistrat o rată a defecțiunilor de 32.9%, Fiat Punto (31.1%) și Dacia Duster (28.4%).

    Categoria 10-11 ani vechime: Renault Clio (rată a defecțiunilor de 36.4%), Renault Twingo (35.9%) și Dacia Logan (35.6%).

    *De menționat că în toate categoriile analizate de TUV apare cel puțin un model al mărcii Dacia, ceea ce plasează acest brand de automobile în clasamentul celor mai puțin fiabile mașini.

    Abonează-te la newsletter-ul nostru

    Vei primi cele mai noi știri din domeniul auto-moto

    Nou pe iCars.ro