No menu items!
More

    Cum rezolvi ieftin problema ștergătoarelor de parbriz uzate (vlog ICars)

    Publicat pe:

    Emisiunile iCars

    Dezechilibrele sistemelor de frânare
    Plecăm cu motorul rece sau îl încălzim?

    Aparent o problemă banală, ușor de rezolvat chiar și de către cei mai puțin pricepuți la mașini, dar care am constatat că altora le dă mari bătăi de cap – uzura ștergătoarelor de parbriz și lunetă.

    Ștergătoarele intră la categoria consumabilelor auto. În special lamele de cauciuc se uzează, fie se tocesc, fie se rigidizează, contând foarte mult și calitatea acestora. Uzura este evidentă atunci când nu-și mai fac treaba, de la a nu șterge corect geamurile până la a le zgâria, ceea ce înseamnă costuri ulterioare mult mai mari.

    Multe mașini au sisteme clasice de prindere, ștergătoarele putând fi înlocuite doar printr-o simplă acționare a unei cleme. Nu toți sunt însă la fel de norocoși, pe piața ștergătoarelor universale negăsindu-se chiar toate sistemele de prindere prezente pe mașini.

    În plus, astfel de ”nepotriviri” îi obligă pe proprietarii unor modele de mașini să cumpere ștergătoare originale, unele cu prețuri nejustificat de mari.

    Unul dintre urmăritorii vlogului nostru ne-a relatat o astfel de problemă, spunând că nici în reprezentanță nu a găsit un ștergător pentru mașina sa (n.r. – pentru lunetă), nereușind să găsească modelul pe stoc nici online.

    Ca de obicei, la rubrica ”Do it yourself”, vă oferim o soluție simplă, cu cele mai mici costuri pentru a rezolva problema lamelelor uzate ale ștergătoarelor. Vizionare plăcută și mai ales utilă!

    Abonează-te la newsletter-ul nostru

    Vei primi cele mai noi știri din domeniul auto-moto

    Nou pe iCars.ro