No menu items!
More

    Tribunalul Bucureşti a desemnat un lichidator judiciar al City Insurance. Ce trebuie să faci, dacă ești încă asigurat la City

    Publicat pe:

    Emisiunile iCars

    Dezechilibrele sistemelor de frânare
    Plecăm cu motorul rece sau îl încălzim?

    Casa de insolvenţă CITR a fost numită de către Tribunalul Bucureşti lichidator judiciar al City Insurance, urmând să fie confirmat la prima adunare generală a creditorilor. Autoritatea de Supraveghere Financiară anunțase, pe 17 septembrie 2021 deschiderea procedurii falimentului împotriva City Insurance şi retragerea autorizaţiei de funcţionare a societăţii.

    City Insurance nu dispare însă oricum de pe piață, în procedura de faliment existând pași de urmat, astfel încât cei care au încă relații contractuale să nu aibă de suferit. Termenele legale stabilite de Tribunalul Bucureşti sunt următoarele:

    a) termenul limită pentru înregistrarea cererii de admitere a creanţelor – 28.03.2022;

    b) termenul de verificare a creanţelor, de întocmire şi publicare în BPI a tabelului preliminar de creanţe – 18.04.2022;

    c) termenul de definitivare a tabelului creanţelor – 13.05.2022;

    CITR: ”Conform legii şi deciziei instanţei deţinătorii de poliţe RCA au de astăzi, de la declararea falimentului, 30 de zile pentru a contracta un alt furnizor de RCA şi 90 de zile pentru depunerea cererilor de deschidere a dosarelor de daună în situaţia în care s-a produs un eveniment asigurat acoperit de o poliţă de asigurare în vigoare.

    Sumele vor fi plătite prin Fondul de Garantare a Asiguraţilor.”

    Abonează-te la newsletter-ul nostru

    Vei primi cele mai noi știri din domeniul auto-moto

    Nou pe iCars.ro