No menu items!
More

    Imaginile anului – Când mașina e mai inteligentă decât șoferul

    Publicat pe:

    Emisiunile iCars

    Dezechilibrele sistemelor de frânare
    Plecăm cu motorul rece sau îl încălzim?

    A făcut un LIVE pe facebook pentru că a vrut să le arate tuturor ce știe să facă inteligența artificială din dotarea mașinii sale. Rezultatul: inteligența mașinii a eșuat, cea a șoferului a fost dată dispărută. Atenție, limbaj licențios!

    Aflat pe bancheta din spate a unui Peugeot dotat cu sistemul ”Lane Assist”, care permite în anumite condiții ca mașina să meargă pe o traiectorie în funcție de marcajele rutiere și de obstacolele din față, un șofer a dorit să facă o demonstrație ”de forță”, finalizată ieșirea în decor a mașinii.

    Practic, șoferul trecuse pe bancheta din spate, lăsând mașina să se conducă singură, pe autostradă. La un anumit moment al deplasării, marcajul rutier s-a schimbat, în condițiile în care din acel loc se putea face o încadrare pentru părăsirea autostrăzii prin dreapta. Sistemul ”inteligent” al mașinii nu a mai făcut față deplasării în condiții de siguranță, aceasta ieșind în decor.

    Dacă mașinii îi putem acorda circumstanțe atenuante în privința erorilor generate de inteligența artificială, șoferului ne este greu să îi găsim vreo scuză pentru lipsa totală a inteligenței. Din fericire, nicio altă persoană nu a avut de suferit.

    Abonează-te la newsletter-ul nostru

    Vei primi cele mai noi știri din domeniul auto-moto

    Nou pe iCars.ro