No menu items!
More

    148 km/h și 1,13 mg/l alcoolemie – ”combinația” șoferiței care a ucis patru muncitori în Iași

    Publicat pe:

    Emisiunile iCars

    Dezechilibrele sistemelor de frânare
    Plecăm cu motorul rece sau îl încălzim?

    Au apărut primele cifre certe din cazul șoferiței care a luat patru vieți nevinovate, într-un accident rutier teribil, produs în urmă cu patru săptămâni în Iași. Alți trei au scăpat cu viață, însă răniți și doar unul din grupul de opt muncitori a scăpat nevătămat.

    Anchetatorii au finalizat expertizele care completează contextul în care s-a produs accidentul din Iași, din data de 17 iunie.

    Citește detaliile accidentului AICI.

    Cei patru muncitori care au murit după ce au fost loviți de mașina femeii nu au avut nicio șansă din cauza vitezei uriașe cu care aceasta conducea, respectiv 148 km/h.

    Impactul ar fi putut să fie evitat, spun experții, dacă femeia în vârstă de 38 de ani ar fi avut o viteză maximă de 98 de kilometri pe oră.

    Mașina nu ar mai fi ricoșat în grupul de muncitori, din clădirea lovită inițial, dacă viteza ar fi fost mai mică cu 50 de kilometri pe oră.

    Totodată, analizele de laborator ale sângelui recoltat de la șoferița vinovată de tragedie arată că femeia avea o alcoolemie de 1,13 la mie, o valoare de trei ori mai mare decât a indicat inițial aparatul etilotest.

    În prezent, șoferița se află în arest preventiv.

    Abonează-te la newsletter-ul nostru

    Vei primi cele mai noi știri din domeniul auto-moto

    Nou pe iCars.ro