More

  A cedat valului public de nemulțumire! Ministrul Mediului s-a răzgândit și a anunțat că în 2022 nu va fi introdusă nicio taxă auto

  Publicat pe

  Încă din primele zile ale lui 2022, ministrul Tanczos Barna vorbea despre necesitatea introducerii unei taxe auto, care să descurajeze înmatricularea și utilizarea de mașini considerate a fi poluante. Nimeni nu spune că nu ar fi ideal să avem autovehicule cât se poate de noi și mai puțin poluante, dar nu putem discuta despre asta într-o țară în care cea mai mare parte a populației abia se descurcă de pe o zi pe alta.

  Cum mici excepții, mașina nu este un lux, ci o necesitate. Infrastructura rutieră, transportul public deficitar, probleme de la CFR, fac ca alternativele de transport să fie insuficiente pentru cei care ar vrea să utilizeze cât mai puțin autovehiculele personale.

  La aceste inconveniente se adaugă puterea de cumpărare a românului majoritar, în condițiile în care aceasta este din ce în ce mai slăbită de criza economică. Locuri de muncă pierdute, salarii care nu mai cresc sau în niciun caz nu se majorează cu rata inflației, facturi aberant de mari la utilități, alimente care ieri erau de bază și astăzi sunt de lux, toate acestea completează tabloul situației celor care ar vrea, dar nu prea au cu ce să își schimbe mașinile cu unele mai noi.

  În urmă cu două zile, ministrul Mediului Declara: ”Descurajarea se face ori prin majorare de taxe, ori prin taxă nouă. Guvernul a spus că nu vom introduce taxe noi, rămâne varianta ca anumite taxe existente, în cazul maşinilor vechi şi foarte poluatoare, să fie majorate.”

  Citește AICI declarația integrală a ministrului Tanczos Barna și protestul nostru împotriva felului în care autoritățile se raportează la nivelul de trai din România.

  După doar două zile, probabil în urma valului de nemulțumire pe care l-a generat cu primele declarații, ministrul Mediului a revenit asupra intenției de a majora taxele sau de a introduce altele noi, spunând:

  În 2022 sigur nu va exista o taxă auto, taxă de mediu sau taxă de primă înmatriculare. Printre altele, din acest motiv, de câteva săptămâni bune lucrăm la eficientizarea programului Rabla. În câteva ore, câteva zile, adică săptămâna aceasta se finalizează programul Rabla pentru versiunea 2022-2024. Am promis asociaţiilor de profil o predicitibilitate.”

  Abonează-te la newsletter-ul nostru

  Vei primi cele mai noi știri din domeniul auto-moto

  ANUNȚURI NOI

  Nou pe iCars.ro

  Un prahovean acuză BCR Leasing că îl obligă să plătească rate la o mașină...

  Ceea ce trebuia să fie o bucurie, cumpărarea unei mașini din Austria, s-a transformat...

  VIDEO – Campionatul național de super-slalom și îndemânare, etapa Ploiești. De ce a stârnit...

  Ploieștiul este un oraș în care s-ar putea întâmpla multe (bune), dar nu prea...

  Cum facem anvelopele să arate ca noi-nouțe? O soluție ieftină, la îndemâna oricui

  Din cauza depunerilor de la tot felul de compuși prezenți pe carosabil, dar și...

  Ai încă RCA la City Insurance? Azi, 11.05.2022, expiră! Ca să poți circula, ai...

  Decizia de acceptare în instanță a falimentului City Insurance a adus cu sine și...

  ”Ieftin și rapid” – sloganul perfect ca să fii atras și păcălit într-un service...

  Aproape 1000 de ateliere de reparații din toată țara au fost controlate de inspectorii...

  Cum a afectat războiul din Ucraina piața auto, care cunoaște cel mai mare declin...

  Pandemia a generat probleme serioase pe piața auto timp de doi ani. Treptat, oamenii...

  Super Slalom și Îndemânare auto: Sezonul național începe la Ploiești pe 14-15 mai

  Ploieștul dă startul sezonului competițional 2022 în Campionatul Național de Super Slalom (CNSS) și...