No menu items!
More

    Șoferii care au permis categoria B vor putea conduce și anumite motociclete. Legea a fost promulgată de președinte

    Publicat pe:

    Emisiunile iCars

    Dezechilibrele sistemelor de frânare
    Plecăm cu motorul rece sau îl încălzim?

    Așteptată de mai bine de un an de la anunțarea proiectului, legea care permite șoferilor să conducă și anumite motociclete fusese contestată după votare de președintele Iohannis, care invocase aspecte neconstituționale. Acestea au fost respinse de CCE, iar legea a fost acum promulgată.

    Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de promulgare a legii care permite șoferilor cu permis categoria B să conducă și motociclete.

    Ce fel de motociclete pot fi conduse și de șoferi, fără ca aceștia să aibă și permis din categoria A sau subcategoriile clasei

    Aceste motociclete trebuie să fie dotate cu transmisie automată, să aibă capacitate cilindrică maximă de 125 cmc, puterea maximă de 11 kW și cu un raport putere/greutate de cel mult 0,1 kW/kg, categoria A1.

    Curtea Constituțională a respins luna trecută o sesizare a președintelui, depusă după ce a trimis legea la reexaminare, în care susținea că parlamentarii au adoptat legea cu modificări care depășesc limitele cererii de reexaminare formulată de el în vara anului trecut.

    Legea completează O.U.G. nr. 195/2002 în sensul extinderii valabilității permiselor de conducere eliberate pentru categoria B și pentru motocicletele cu transmisie automată cu capacitate cilindrică maximă de 125 cmc, cu puterea maximă de 11 kW și cu un raport putere/greutate de cel mult 0,1 kW/kg, categoria A1.

    Șoferii care vor să conducă o astfel de motocicletă trebuie să aibă experiență de cel puțin 2 ani la volan şi o adeverință care să ateste că au făcut un curs de pregătire practică de cel puțin 10 ore.

    Abonează-te la newsletter-ul nostru

    Vei primi cele mai noi știri din domeniul auto-moto

    Nou pe iCars.ro