No menu items!
More

    Înmatricularea un vehicul, radierea sau transcrierea dreptului de proprietate se vor face online. Deputații au votat legea

    Publicat pe:

    Emisiunile iCars

    Dezechilibrele sistemelor de frânare
    Plecăm cu motorul rece sau îl încălzim?

    Deputaţii au adoptat un proiect pentru operaţionalizarea unei aplicaţii prin care cei care vor să înmatriculeze un vehicul, să transcrie dreptul de proprietate sau radierea maşinii nu trebuie să mai meargă la sediul serviciilor de înmatriculare.

    Propunerea legislativă are ca obiect de reglementare crearea cadrului legal pentru conceperea, operaţionalizarea şi gestionarea unei aplicaţii prin care cetăţenii care doresc să înmatriculeze un vehicul, să transcrie dreptul de proprietate sau să radieze un vehicul, să poată face acest lucru fără a mai fi nevoie să se deplaseze la un sediu al serviciilor de înmatriculare.

    Aplicaţia va fi gestionată de Direcţia Generală Permise de Conducere şi Înmatriculări din Ministerul Afacerilor Interne şi va permite cetăţenilor să introducă un set minim de date necesare identificării vehiculului.

    Se vor încărca în aplicație înscrisuri în formă electronică necesare operaţiunilor de înmatriculare, transcriere a transmiterii dreptului de proprietate asupra unui vehicul, emitere a unui nou certificat de înmatriculare, radiere din circulaţie, precum şi declarare fiscală sau radiere din evidenţele fiscale (documente de transfer al dreptului de proprietate încheiate în afara platformei, dovada declarării furtului vehiculului, certificat de distrugere, etc.).

    Legea merge la promulgare, apoi va fi publicată în Monitorul Oficial.

    De menționat că aplicația în cauză nu a fost deocamdată făcută, însă pentru crearea ei era necesar să existe această lege.

    Abonează-te la newsletter-ul nostru

    Vei primi cele mai noi știri din domeniul auto-moto

    Nou pe iCars.ro