No menu items!
More

    Plafonarea tarifelor asigurărilor RCA s-a prelungit cu încă 6 luni. Chiar și așa am putea asista la o majorare cu 6,8%

    Publicat pe:

    Emisiunile iCars

    Dezechilibrele sistemelor de frânare
    Plecăm cu motorul rece sau îl încălzim?

    Cutremurele provocate pe piața asigurărilor de City Insurance și Euroins au dus la majorări importante ale tarifelor RCA, greu de suportat de către mulți proprietari de mașini, aceste scumpiri venind la pachet cu altele din toate domeniile, dar nu și cu o creștere pe măsură a veniturilor.

    Tarifele RCA s-a fi majorat în continuare, fiind greu de anticipat unde ar fi ajuns, dacă în primăvara anului trecut guvernul nu ar fi decis plafonarea acestora.

    Decizia a fost ca plafonarea să fie până la finele anului 2023. Însă, pentru că am intrat într-un an electoral și pentru că la începutul lui 2024 riscam să avem o nouă ”explozie” a acestor tarife, guvernul a decis prelungirea plafonării cu încă 6 luni. Așa se face că, cel puțin până în vară, vom avea aceleași tarife ca anul trecut.

    Prețurile polițelor RCA se stabilesc, și pentru următoarele șase luni, la nivelul tarifelor de primă care au fost practicate de către fiecare asigurător RCA la data de 28 februarie 2023.

    Pentru ca prețurile plătite de șoferi să fie cât mai mici, comisioanele de distribuție a polițelor RCA vor fi limitate, ca și până acum, la maximum 8% din prima netă de cheltuieli de distribuție, tot până în vara viitoare.

    Conform icars.ro, acestea vor putea fi majorate, dar cu cel mult 6,8%, valoare reprezentând prognoza ratei anuale a inflației la sfârșitul trimestrului II 2024.

    După ce Autoritatea de Supraveghere Financiară a solicitat, în septembrie, prelungirea până la 31 decembrie 2023 a aplicării hotărârii care stabileşte tarifele maximale pe care societăţile de asigurări le pot practica în ceea ce privește polițele RCA, HG 923/2023, actul normativ prin care se stabilește prelungirea acestui termen, a fost oficializat la început de octombrie.

    Abonează-te la newsletter-ul nostru

    Vei primi cele mai noi știri din domeniul auto-moto

    Nou pe iCars.ro