No menu items!
More

  Dacia a prezentat oficial a treia generație a modelului Duster. Motorizări, dotări și limitele de preț pe nivel de echipare

  Publicat pe:

  Emisiunile iCars

  Dezechilibrele sistemelor de frânare
  Plecăm cu motorul rece sau îl încălzim?

  SUVul de la Dacia a apărut în urmă cu 13 ani și s-a vândut în 2,2 milioane de unități. Primele două generații s-au bucurat de succes în special datorită prețului, dar și a fiabilității relativ bune față de modele similare mult mai scumpe. Astăzi, Dacia a prezentat oficial cea de a treia generație Duster.

  Duster 3 are 4,34 metri lungime, iar cei de la Dacia spun că va fi mai mult spațiu pentru pasageri. Designul este inspirat și din conceptul Manifesto, prezentat în 2022.

  Dacia spune că noul Duster are „un design mai robust și cu mai multă personalitate” și că „versiunea 4×4 a noului Duster duce capacitățile off-road la un alt nivel”. Sunt folosite materiale de mai bună calitate: „totul este nou, mai puțin ceea ce este esențial: Duster rămâne SUV-ul de familie cu cel mai bun raport preț/prestații de pe piață.”

  Deși nu au fost comunicate cu exactitate prețurile de vânzare pentru Duster 3, surse din compania producătoare ”au scăpat” informația că acestea vor porni de la sub 20.000 de euro, iar cea mai scumpă versiune va fi sub 30.000 euro.

  Date tehnice Duster 3

  Duster 3 are o gardă la sol adaptată, specifică off-road – 217 mm în cazul versiunii 4×4 – cea mai ridicată.

  Duster 3 se va fabrica și cu motorizarea HYBRID 140, fiind alcătuită dintr-un motor cu 4 cilindri de 1,6 litri, pe benzină, de 94 CP și două motoare electrice: un motor de 49 CP și un demaror/generator de înaltă tensiune.

  Cutia de viteze va fi comandată electronic. Aceasta dispune de 4 trepte dedicate motorului termic și alte 2 alocate motorului electric. Această tehnologie combinată este posibilă ca urmare a absenței ambreiajului.

  Pe Duster 3 va fi prezentă și motorizarea TCe 130, care combină un motor pe benzină de nouă generație, cu 3 cilindri, de 1,2 litri. Motorizarea TCe 130 este disponibilă cu cutia de viteze manuală cu 6 trepte, pentru versiunile 4X2 și 4X4.

  Variante de echipare

  Varianta de echipare Duster Essential are bare de pavilion fixe, geamuri față electrice, închidere centralizată, climatizare manuală, aprindere automată a fazei de întâlnire, 6 airbag-uri, senzori pentru parcarea cu spatele.

  La varianta Duster Expression apar în plus față de Essential jante din aliaj de 17”, tablou de bord digital de 7”, ecran central digital de 10,1” cu sistem multimedia Media Display și Apple CarPlayTM/Android AutoTM wireless, cameră de marșarier, geamuri electrice pentru ușile din spate, senzor de ploaie pentru acționarea automată a ștergătorului de parbriz.

  Duster Extreme are bare de pavilion modulare, proiectoare de ceață, tapițerie lavabilă din TEP micro-cloud, covorașe din cauciuc pentru toate locurile și pentru portbagaj, climatizare automată, card mâini libere, oglinzi retrovizoare exterioare cu acționare electrică, sistem YouClip « 3 în 1 », elemente decorative interioare și exterioare de culoare Copper Brown.

  Duster Journey are jante din aliaj de 18”, proiectoare de ceață, climatizare automată, card mâini libere, frână de parcare și oglinzi retrovizoare exterioare cu acționare electrică, încărcător wireless pentru smartphone, sistem multimedia Media Nav Live cu navigație conectată, sistem audio Arkamys 3D Sound System cu 6 difuzoare.

  Abonează-te la newsletter-ul nostru

  Vei primi cele mai noi știri din domeniul auto-moto

  Nou pe iCars.ro