No menu items!
More

    Momentul terifiant în care un microbuz a fost strivit între două TIRuri, pe A1, surprins de o cameră de bord. 5 persoane și-au pierdut viața

    Publicat pe:

    Emisiunile iCars

    Dezechilibrele sistemelor de frânare
    Plecăm cu motorul rece sau îl încălzim?

    Un accident teribil produs astăzi pe Autostrada A1, în apropiere de București, s-a soldat cu decesul a 5 persoane și rănirea altor 2 șoferi. Oprite din cauza unui alt eveniment rutier, mașinile au fost lovite din spate de un TIR, al cărui șofer nu a dat niciun semn că le vede și intenționează să frâneze.

    În evenimentul rutier au fost implicate patru autovehicule. Un TIR, un autoturism și o un microbuz de transport persoane se aflau în coloana care alterna staționările cu înaintarea cu viteză redusă, în fața lor producându-se un alt accident, nu la fel de grav ca cel care a urmat.

    Imaginile surprinse pe camera de bord a unui autovehicul care se deplasa pe celălalt sens al autostrăzii arată cum din spatele celor trei menționate anterior vine un autocamion de mare tonaj, al cărui șofer nu încetinește și intră în plin în autoturismul pe care îl proiectează în afara părții carosabile, șoferul acestuia fiind rănit, TIRul strivind apoi microbuzul de un alt TIR aflat în fața acestuia.

    Rezultatul impactului devastator a dus la decesul celor 5 persoane din microbuz, imposibil de resuscitat de către salvatori. În urma impactului și șoferul vinovat a fost rănit grav.

    Toate cele cinci victime decedate sunt din Argeş, informează presa locală. Toți cei cinci bărbați care au murit în accident aveau între 35 și 48 de ani și erau de loc din Pitești. Microbuzul în care și-au găsit sfârșitul îi ducea în Băneasa, unde urmau să construiască un simulator de zbor.

    Polițiștii Biroului de Poliție Autostrada A1 București – Râmnicu Vâlcea efectuează cercetări în cadrul dosarului penal, deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

    Nu sunt cunoscute momentan motivele pentru care șoferul vinovat nu a văzut ce se întâmplă în fața sa, cercetările continuând pentru aflarea cauzelor. Pistele urmărite de specialiști sunt neatenția la volan, o problemă medicală sau varianta în care șoferul a adormit.

    Abonează-te la newsletter-ul nostru

    Vei primi cele mai noi știri din domeniul auto-moto

    Nou pe iCars.ro