No menu items!
More

    Una dintre greșelile frecvente care generează accidente – neasigurarea la intrarea în depășire (video)

    Publicat pe:

    Emisiunile iCars

    Dezechilibrele sistemelor de frânare
    Plecăm cu motorul rece sau îl încălzim?

    ”Oricine poate să greșească la volan.” Auziți des asta și trebuie să admitem că nimeni nu-i perfect și că o clipă de neatenție poate avea urmări deosebit de grave. Nu este însă o scuză, care să ne ofere circumstanțe atenuante.

    Oricât de multă experiență am avea și oricât de atenți suntem în general, sunt momente în care există riscul să ne relaxăm, poate suntem obosiți sau poate credem că ne-am asigurat suficient pentru a face anumite manevre.

    În altă ordine de idei, nu tot ceea ce se întâmplă pe șosele depinde de noi. Chiar dacă suntem atenți și conducem bine, în orice moment un alt șofer poate să greșească, cu sau fără intenție, punându-ne în situații limită.

    Continuăm să prezentăm situații des întâlnite în trafic, care stau la originea producerii accidentelor. Uneori, atenția celorlalți este un element suficient pentru a evita evenimentele, alteori nici atenția nu ne mai poate salva.

    Asigurarea la efectuarea manevrei de depășire

    Toți am învățat la școala de șoferi ce avem de făcut în cazul în care intenționăm să depășim. Teoretic știm, practic… unii fac așa cum veți vedea în imaginile de la finalul textului.

    Nu este suficient doar să avem linie întreruptă și liber din sens opus. Întotdeauna trebuie să ne asigurăm în oglinzile retrovizoare, să fim siguri că un alt șofer care circulă pe aceeași direcție nu s-a angajat în depășire.

    Citește și ”A scăzut numărul accidentelor în 2022, față de 2021, dar ne menținem pe primul loc în UE cu 1.481 de persoane decedate și 3.324 de răniți grav”

    Nu este important dacă la rândul său acela depășește regulamentar, dacă are viteză prea mare sau nu, dacă este un șofer agresiv sau doar unul care circulă corect și face o manevră permisă de lege. Important este să nu îl punem și mai ales să nu ne punem în astfel de situații, măcar din instinct de conservare.

    Din fericire, în cazul prezentat astăzi, atenția celui care depășea regulamentar a făcut ca accidentul să fie evitat.

    Abonează-te la newsletter-ul nostru

    Vei primi cele mai noi știri din domeniul auto-moto

    Nou pe iCars.ro