No menu items!
More

    Descoperire făcută de inginerii de la Toyota – O nouă generație de acumulatori auto, la jumătate din greutatea, dimensiunea și prețul de acum

    Publicat pe:

    Emisiunile iCars

    Dezechilibrele sistemelor de frânare
    Plecăm cu motorul rece sau îl încălzim?

    Inginerii gigantului auto din Japonia au anunțat oficial că au făcut o descoperire care va revoluționa producția și comercializarea acumulatorilor auto. Avantajele prezentate de ei sunt net superioare generațiilor de acumulatori care se află acum pe piața de profil.

    Toyota este al doilea mare producător de automobile din lume. În ultimii ani a investit masiv în cercetare și dezvoltare, iar rezultatele prezentate acum sunt spectaculoase.

    Noile baterii în stare solidă oferă beneficii majore în comparație cu bateriile pe bază de lichid, iar producția lor în serie va începe în mai puțin de doi ani. Dacă în 2025 acești acumulatori vor echipa mașinile Toyota, se speră ca din 2027 inovația să fie disponibilă și pentru alte mărci,

    Keiji Kaita, preşedintele centrului de cercetare şi dezvoltare Toyota: ”Atât pentru bateriile noastre lichide, cât şi pentru cele în stare solidă, schimbăm drastic situaţia în care bateriile actuale sunt prea mari, grele şi scumpe. În ceea ce priveşte potenţialul, vom urmări să reducem la jumătate toţi aceşti factori.”

    Noul acumulator solid de la Toyota va avea o autonomie de 1.200 km și se poate încărca în 10 minute sau mai puţin

    Bateriile în stare solidă au fost considerate revoluționare pentru autovehiculele electrice, promiţând să reducă timpii de încărcare, să mărească capacitatea şi să reducă riscul de incendiu asociat bateriilor cu litiu-ion, care folosesc un electrolit lichid.

    Totuși, bateriile în stare solidă au fost de obicei mai greu şi mai scump de realizat, limitându-le aplicaţia comercială.

    Nu au fost oferite mai multe detalii despre descoperirea care va duce la producerea acestor baterii ultraperformante, însă în privința seriozității acestui brand auto nu sunt îndoieli. Chiar dacă au avut numeroase rechemări în service pentru remedierea unor probleme, specialiștii de la Toyota le-au justificat de fiecare dată ca fiind inerente atunci când inovezi și apoi perfecționezi.

    Abonează-te la newsletter-ul nostru

    Vei primi cele mai noi știri din domeniul auto-moto

    Nou pe iCars.ro