No menu items!
More

    Marșul Conștientizării- Respect în trafic, respect pentru viață, Ediția I – 8 iulie 2023 – Ploiești

    Publicat pe:

    Emisiunile iCars

    Dezechilibrele sistemelor de frânare
    Plecăm cu motorul rece sau îl încălzim?

    În data de 8 iulie 2023, centrul municipiului Ploiești este gazda primei ediții a Marșului Conștientizării, eveniment organizat în cadrul campaniei „Respect în trafic, respect pentru viață”. MARȘUL CONȘTIENTIZĂRII nu va fi doar o paradă de motociclete prin centrul orașului, ci reprezintă un apel deschis adresat tuturor participanților la trafic, fie că sunt șoferi, motocicliști sau pietoni: Respectă-i pe ceilalți pentru a fi respectat!

    Ne dorim să construim împreună un climat de siguranță în trafic, pentru a salva vieți, pentru a ajunge sănătoși la casele noastre, la familiile noastre. Civilizația în traficul rutier nu reprezintă doar o noțiune abstractă. Civilizația înseamnă grija pentru comunitatea din care faci parte, grija nu doar pentru tine, ci și pentru sănătatea fizică și mentală a celuilalt. Respectându-ne, rămânem toți în siguranță!

    Creșterea numărului de autovehicule din ultimii ani, stresul cotidian și, nu în ultimul rând, starea precară a infrastructurii rutiere reprezintă elemente care pun în pericol integritatea fizică a tuturor participanților, indiferent cu ce mijloc de transport circulă.

    Campania „Respect în trafic, respect pentru viață” este marșul de conștientizare al motocicliștilor dedicat tuturor participanților la trafic. Fie că ești la ghidonul unei motociclete, la volanul unui autoturism sau poate conduci un vehicul cu tonaj mai mare, ești participant activ la traficul rutier zilnic. Acest statut îți impune drepturi dar, mai ales, obligații reglementate de legiuitor pentru siguranța ta și a celorlalți participanți.

    Programul evenimentului

    Prima ediție a Marșului Conștientizării „Respect în trafic, respect pentru viață!” se va desfășura pe esplanada Palatului Culturii din centrul Municipiului Ploiești, în data de 8 iulie 2023, între orele 10-14.00

    Evenimentul va demara cu un marș al motocicletelor prezente din zona parcării Palatului Culturii Ploiești până la giratoriul Caraiman, întoarcere până la giratoriul din dreptul Gării de Sud Ploiești și revenire la locația Palatul Culturii. Traficul motocicletelor participante va ocupa prima bandă a căii de rulare, pentru incomodarea minimă a celorlalți participanți la trafic.

    În parcarea Palatului Culturii vom discuta, între orele 10 și 14, cu vizitatorii mici și mari care vor avea plăcerea și curiozitatea să participe la eveniment, despre importanța respectării regulilor de circulație, a respectului reciproc care trebuie să existe în trafic și despre multe alte lucruri care țin de asigurarea unui climat civilizat, așa cum ne dorim toți, cu mic cu mare.

    Școlile de șoferi participante vor avea reprezentanți care vor răspunde tuturor întrebărilor vizitatorilor, ne dorim ca Poliția Locală Ploiești și Inspectoratul De Poliție Județean Prahova să fie alături de noi cu standuri sau cu reprezentanți care să poarte discuții cu vizitatorii. Totodată reprezentanții ISU și Crucea Roșie vor întâmpina vizitatorii cu informații legate de intervenții, intervenții de urgență și alte lucruri interesante și utile.

    Cine organizează?

    Campania „Respect în trafic, respect pentru viață” – MARȘUL CONȘTIENTIZĂRII – Ediția I este organizată de Fundația Județeană pentru Tineret Prahova, echipa Ploiești Capitala Tineretului din România 2024, cu suportul voluntarilor, motocicliștilor și al școlilor de șoferi Bon Voyage, Sara Auto School, CCC Admis  – cotidianul regional Actualitatea Prahoveană – actualitateaprahoveana.ro – parteneriat media Observatorul Prahovean și www.icars.ro

    Abonează-te la newsletter-ul nostru

    Vei primi cele mai noi știri din domeniul auto-moto

    Nou pe iCars.ro