No menu items!
More

    Concurs de eleganță automobilistică, sâmbătă, pe covorul roșu din fața Castelului Peleș din Sinaia

    Publicat pe:

    Emisiunile iCars

    Dezechilibrele sistemelor de frânare
    Plecăm cu motorul rece sau îl încălzim?

    O mână de pasionați transformă an de an Sinaia într-un magnet pentru iubitorii de mașini clasice. Pe 24 iunie, sâmbătă, la Castelul Peleș are loc cel mai important eveniment din Europa Centrală și de Est, dedicat autovehiculelor de epocă. Concursul de eleganță automobilistică aduce pe covorul roșu din fața reședinței regale zeci de automobile și motociclete de epocă. De la Dacia Lăstun, Fiat 508 S Balilla Webber, Cadillac Series 75 Fleetwood, Mercedes 300 S Cabriolet, Chrysler New Yorker Highlander, Porsche 356 B, Lamborgini Miura, ori Harley Davidson WL 750, parada mașinilor de poveste se anunță a fi din nou un eveniment altfel.

    Participanţii vor fi atât din România, dar şi din țări precum din Bulgaria, Ungaria, Slovenia, Polonia şi Marea Britanie, unii dintre aceştia anunţându-şi deja intenţia să parcurgă şi mai bine de 1000 km pe roţi până la eveniment cu automobile foarte valoroase.

    Concursul de eleganță automobilistică  își propune să aducă în prim-plan nu doar automobile valoroase financiar, dar şi poveștile pasionaților de astfel de vehicule

    Un automobil devine valoros nu doar prin prețul de achiziție, ci şi atunci când în spate există o poveste sau pasiunea de zeci de ani de restaurare a proprietarului. De aceea, la Sinaia pot străluci în egală măsură automobile interbelice de lux sau automobile autohtone care ţin în viaţă istoria automobilului românesc, este de părere principalul organizator al evenimentului, Retromobil Club România.

    Castelul Peleş a găzduit două ediţii clasice ale Concursului de Eleganţă, în 1934 şi 1935 șia stăzi încă mai păstrează urmele garajelor regale. Relansat în 2011, concursul a ajuns anul acesta  la cea de-a a 10-a ediţie modernă.

    Evenimentul de sâmbătă are în prim-plan o serie de aniversări importante din partea a doi producători mondiali emblematici: Porsche şi BMW

    Aniversarea a 75 de ani de istorie Porsche este marcată de prezenţa unui automobil BMW 356 pre-A, adus din Germania de la Muzeul Porsche, dar şi de o grupă specială în concurs dedicată acestui eveniment.

    BMW aniversează 90 de ani de grilă dublă – unul dintre cele mai recognoscibile repere de design din lumea automobilului, cu o grupă dedicată, în timp ce o mică expoziţie marchează centenarul BMW Motorrad. În prim-plan va fi şi aniversarea a 100 de ani de la crearea cursei de 24 de ore de la Le Mans, precum şi 175 de ani de la naşterea lui Giovanni Battista Pirelli, un pionier al industriei anvelopelor.

    În acest an, juriul este alcătuit din şase invitaţi, cinci dintre aceştia venind din afara ţării

    Concursul de Eleganţă Sinaia îşi demonstrează relevanţa şi prin prezenţa unor personalităţi importante din lumea automobilului. În acest an, juriul este alcătuit din şase invitaţi, cinci dintre aceştia venind din afara ţării. Poate cei mai cunoscuţi sunt Mario Theissen, fostul preşedinte BMW Motorsport în era participărilor BMW în Formula 1 cu colaborări cu echipele Willliams şi Sauber, dar şi Gautam Sen, vicepreşedinte FIVA, istoric auto şi reputat autor.

    Duminică, 25 iunie, Sinaia va găzdui, în premieră, cel mai important simpozion de restaurări de automobile, organizat sub patronajul FIVA

    Evenimentul aduce opt invitaţi internaţionali care vor susţine prezentări despre marea provocare din lumea restaurării – echilibrul fragil între conservare şi reconstrucţie, dintre patină şi funcţionalitate.

    Printre invitaţi sunt nume precum Adolfo Orsi, istoric auto şi o prezenţă importantă la automobile de epocă de marcă precum Villa d’Este şi Pebble Beach, reprezentantul familiei care a deţinut multă vreme marca Maserati şi a influenţat imaginea automobilelor sport din Italia; Sam Hancock din Marea Britanie, fost pilot de curse în anduranţă, cu o experienţă valoroasă la cursa 24h de la Le Mans, consultant de achiziţii de automobile de epocă şi privilegiat pilot cu automobile de legendă precum Ferarri 250 GTO; Laura Kukuk, inginer auto şi restaurator cu o experienţă deosebit de valoroasă, membru în juriu la Villa d’Este sau Pebble Beach.

    Abonează-te la newsletter-ul nostru

    Vei primi cele mai noi știri din domeniul auto-moto

    Nou pe iCars.ro