No menu items!
More

    Dacia Sandero este pe primul loc în topul celor mai vândute mașini în Europa, în luna aprilie 2023

    Publicat pe:

    Emisiunile iCars

    Dezechilibrele sistemelor de frânare
    Plecăm cu motorul rece sau îl încălzim?

    Începutul lui 2023 a fost dominat de VW la capitolul vânzări în Europa, cu modelul T-Roc. A fost însă secondat la mică diferență de Dacia Sandero, care în luna aprilie a reușit să treacă pe primul loc în vânzări.

    Europenii caută mașini noi, ieftine, cu un consum cât mai mic și care au costuri de întreținere reduse. Este însă vorba despre piața din vestul continentului, pentru că cea din est preferă încă mașinile second, ale unor branduri vestice prestigioase.

    Desigur, și în România Sandero se vinde foarte bine, însă succesul general este asigurat din exporturile către vest.

    JATO Automotive Dynamic Research a dat publicității situația vânzărilor de autoturisme în întreaga Europă, date centralizate în 2023, până la finele lunii aprilie

    Pe prima poziție a clasamentului, cu 18.659 de unități vândute, dar mai ales cu o creștere spectaculoasă a vânzărilor cu 44%, se află modelul Sandero de la Dacia.

    Poziția a doua a clasamentului este ocupată de Vw, cu modelul T-Roc – 16.746 de unități vândute și o creștere de doar 19%.

    De succes remarcabil se bucură și Opel Corsa, locul 3, cu 16.578 de bucăți vândute.

    În topul celor 10 se află un alt brand al mărcii Dacia

    Dacia Duster ocupă poziția a 9-a, cu 12.953 de mașini vândute în Europa, înregistrând în aprilie 2023 o creștere de 38 procente față de luna martie.

    Ultima poziție a clasamentului este ocupată de Skoda Octavia – 12.817 unități vândute.

    Cel mai ieftin model Sandero, motorizare benzină 90 CP, se vinde în România pornind de la 14.100 de euro, preț care poate crește substanțial în funcție de opțiunile suplimentare selectate în configurator.

    Abonează-te la newsletter-ul nostru

    Vei primi cele mai noi știri din domeniul auto-moto

    Nou pe iCars.ro