No menu items!
More

  Cu ce mașini legendare mai vin românii la RAR – ultima apariție este un Hornet Hudson

  Publicat pe:

  Emisiunile iCars

  Dezechilibrele sistemelor de frânare
  Plecăm cu motorul rece sau îl încălzim?

  Așa arată în realitate mașina care a inspirat personajul Doc Hudson din animația “Cars”. Exemplarul din imagini a fost adus la RAR Grivița pentru o verificare.

  Reprezentanții R.A.R. au apreciat exemplarul și i-au făcut câteva fotografii, publicate apoi pe pagina instituției:

  ”Ne-am bucurat să o vedem din nou la RAR Grivița, semn că după restaurare proprietarul ei o îngrijeste așa cum merită o legendă, care a trecut de pragul vârstei de 70 de ani.

  În tinerețea ei, mașina făcea istorie în cursele NASCAR, dar nici nu e de mirare dacă ne gândim că are un motor de 5L pe benzină, cu 6 cilindri în linie.”

  Citește și ”Readucerea la viață a unui BMW 315 din 1934. Românul care a reușit finalizarea proiectului s-a prezentat la RAR”

  Prima serie Hudson Hornet, din care face parte și modelul ajuns astăzi la RAR, a fost produs între anii 1951 și 1954 de către Hudson Motor Car Company, chiar în inima industriei auto americane, orașul Detroit.

  Mașina a beneficiat de variantele de caroserie tip limuzină, coupe sau decapotabilă cu hardtop.

  La 5000 de cmc, prima variantă de motor avea 145 CP, iar setările din ultimul an de fabricație au dus-o la 180 de cai putere. Cuplul era însă cel care dădea forță mașinii, acesta fiind măsurat la 375 Nm.

  În serie limitată a existat și o variantă de top, cu carburator dublu-corp, care dezvolta 213 CP.

  Abonează-te la newsletter-ul nostru

  Vei primi cele mai noi știri din domeniul auto-moto

  Nou pe iCars.ro