No menu items!
More

    Cu trotineta electrică pe Autostradă. Unui bărbat nu i-a păsat că legea interzice și că riscul este major

    Publicat pe:

    Emisiunile iCars

    Dezechilibrele sistemelor de frânare
    Plecăm cu motorul rece sau îl încălzim?

    Mulți dintre cei care utilizează trotinetele electrice se expun riscurilor unor accidente cu urmări deosebit de grave, uneori cu decese. Statisticile arată că un astfel de mijloc de deplasare este mult mai periculos decât își imaginează utilizatorii.

    În marile orașe, dar mai ales în Capitală, polițiștii au consemnat în statistici un număr îngrijorător de cazuri de accidente provocate de cei care conduc trotinete electrice. Mulți habar nu au de prevederile Codului Rutier sau pur și simplu ignoră regulile. Până la urmă, este decizia lor de a risca, dar ce vină au ceilalți participanți la trafic?

    S-au încercat tot felul de metode de conștientizare, de limitare a vitezei de deplasare, de introducere a obligativității încheierii polițelor de asigurare. Poate doar amenzile usturător de mari și confiscarea acestor trotinete electrice să îi mai tempereze pe unii.

    Și dacă în orașe suntem obișnuiți să fim atenți și să îi evităm atât cât este posibil, nu ne-am imaginat că am putea întâlni și pe autostradă trotinete electrice. Un bărbat a fost filmat de un șofer, mergând cu trotineta pe acest tip de drum public unde legea interzice deplasarea cu astfel de mijloace de locomoție.

    „Pe autostrăzi sau pe drumurile expres este interzisă circulația pietonilor, a autovehiculelor cu gabarite sau mase depășite, fără autorizație specială de transport eliberată de administratorul drumului public, conform reglementărilor în vigoare, a vehiculelor cu tracțiune animală, a animalelor, a vehiculelor trase sau împinse cu mâna, a bicicletelor, trotinetelor electrice și mopedelor, a tractoarelor agricole sau forestiere și a mașinilor autopropulsate pentru lucrări agricole, precum și a vehiculelor care, prin construcție sau din alte cauze, nu pot depăși viteză de 50 km/h.”

    Reacțiile celor care au văzut imaginile au fost vehemente, cei mai mulți susținând că era cazul ca șoferul să sune imediat la 112.

    Abonează-te la newsletter-ul nostru

    Vei primi cele mai noi știri din domeniul auto-moto

    Nou pe iCars.ro