No menu items!
More

    Austriecii au decis să confiște mașinile celor care circulă cu viteză foarte mare. În ce condiții se aplică noua lege

    Publicat pe:

    Emisiunile iCars

    Dezechilibrele sistemelor de frânare
    Plecăm cu motorul rece sau îl încălzim?

    Problema șoferilor iresponsabili, care circulă cu viteză excesiv de mare, nu este specifică doar României, unde ne-am obișnuit să dăm vina pe lipsa educației în general, nu doar a celei rutiere.

    Nu contează tipul de drum pe care circulă un șofer iresponsabil. Poate fi autostradă, poate fi în mediul urban. Tentația de a circula cu viteză există peste tot, iar consecințele sunt de multe ori tragice.

    Austriecii au decis că doar măsurile radicale pot pondera excesele

    Potrivit Reuters, modificarea legislației anunțată de coaliția de guvernare a conservatorilor și a Partidului Verzilor, are ca scop înăsprirea regulilor rutiere în Austria, similar cu cele din alte țări vecine precum Germania și Elveția.

    Autoritățile locale spun că încearcă să țină sub control cursele ilegale pe stradă și alte cazuri în care șoferii circulă cu viteză extrem de mare, ce duce deseori la decesesele unor oameni nevinovați.

    „La vitezele despre care vorbim aici, nimeni nu deține pe deplin controlul vehiculului său. Mașina devine o armă incontrolabilă și un pericol pentru oameni complet nevinovați”, a declarat ministrul Transporturilor, Leonore Gewessler.

    Citește și Pistoale radar noi pentru Poliția Rutieră. Vor fi 600 de bucăți și fiecare costă aproape 13.000 de euro

    Oricine este prins conducând cu 60 km pe oră peste limita de viteză în localități, care este de obicei de până la 50 km/h sau cu 70 km/h peste limita de viteză în afara localității, unde limita este de până la 130 km/h, vor avea mașina confiscată până la două săptămâni, conform planului guvernului.

    Cei care  repetă fapta sau au mers deosebit de repede, cu peste 80 km/h peste limita peste limita de viteză în localitate sau cu peste 90 km/h peste limita de viteză în afara localitățiii, li se va confisca mașina definitiv și va fi apoi, ca de obicei, scoasă la licitație, a spus Gewessler.

    Anul trecut fusese introduse alte măsuri, care au prelungit perioada pentru care șoferii rămân fără permise dacă depășesc viteza legală.

    Cel care nu mai are mașină nu mai poate accelera. Tocmai de aceea această măsură are atât de mult un succes în alte țări – pentru că lovește acolo unde doare și protejează populația generală„, a spus Gewessler.

    Abonează-te la newsletter-ul nostru

    Vei primi cele mai noi știri din domeniul auto-moto

    Nou pe iCars.ro