No menu items!
More

    Cum va arăta noul Duster? Cu siguranță va fi mai mare și va avea dotări încă neutilizate pe alte modele Dacia

    Publicat pe:

    Emisiunile iCars

    Dezechilibrele sistemelor de frânare
    Plecăm cu motorul rece sau îl încălzim?

    Poate nu la fel de ”fițos” precum alte modele de SUV, ale unor branduri consacrate, dar cu certitudine un succes remarcabil în vânzări, în aproape toată lumea. Dusterul a devenit o mașină populară, având ca prim avantaj prețul față de concurenții din aceeași gamă.

    Poate prea mult plastic, poate prea puține dotări, poate ar fi trebuit mai bine insonorizată, poate… Orice se putea, dar ar fi costat mult mai mult. Așa că Dusterul a fost până la urmă un compromis acceptabil, iar fiabilitatea a fost peste așteptări, deci primele modele se poate spune că au meritat banii.

    Va rămâne la fel de accesibil și în cea de a treia generație?

    Dacia Duster 3 este mult diferită de ceea ce v-ați obișnuit să vedeți la primele două modele. În fapt, ele s-au diferenția printr-un facelift ușor de sesizat, mai ales la blocurile optice, puțin și la interior, dar cam atât. Prin punctele esențiale a fost aceeași mașină.

    Francezii de la L’Argus au confirmat faptul că Duster va crește în lungime. Președintele  Dacia, Luca de Meo, a anunțat că ”Dacia va lansa două noi modele, după Bigster.”

    Pentru Duster 3 este pregătită și varianta electrică, însă din informațiile scurse de la Dacia se pare că sistemul de tracțiune integrală nu va mai fi pe cardan, nemaifiind considerat fiabil. Așa a apărut ideea de a pune un motor electric pentru puntea spate a noului SUV de la Dacia. Tracțiunea va fi pe puntea față, însă la nevoie motorul electric mai mic de pe spate va intra în acțiune și astfel vor trage toate cele patru roți ale mașinii.

    Date fiind aceste soluții tehnice, despre care însă nu se poate pronunța nimeni în domeniul fiabilității, este evident că nici prețul nu va mai fi unul considerat accesibil. Va rămâne însă sub cel al competitorilor, tocmai pentru că Dusterul așa și-a câștigat piața, cu un preț bun.

    Abonează-te la newsletter-ul nostru

    Vei primi cele mai noi știri din domeniul auto-moto

    Nou pe iCars.ro