No menu items!
More

    Sistemul ”e-Sigur” va supraveghea traficul rutier și va emite alerte în cazul în care șoferul încalcă regulile sau circulă cu o mașină cu documente expirate

    Publicat pe:

    Emisiunile iCars

    Dezechilibrele sistemelor de frânare
    Plecăm cu motorul rece sau îl încălzim?

    Sistemele de supraveghere din trafic sunt cele care au dat rezultate remarcabile în trafic, în țările civilizate. Fără astfel de sisteme este haos, iar locul 1 în UE ocupat de România în topul negru al accidentelor soldate cu decese confirmă necesitatea lor.

    ”Nu am știut”, ”nu eu am fost de vină”, ”nu-mi pasă, dacă nu sunt filmat cu o cameră omologată” și multe alte ”argumente” de care unii șoferi se folosesc pentru a conduce pe drumurile publice fără teamă de consecințe.

    Guvernul urmează să adopte în şedinţa de astăzi un proiect de lege care să eficientizeze monitorizarea traficului rutier prin implementarea sistemului e-SIGUR, care va semnala automat încălcarea regulilor de circulaţie

    „Acest sistem va crea semnalări privind posibila încălcare a normelor de circulaţie pe drumurile publice sau posibila prezenţă în trafic a unor vehicule supuse confiscării, căutate potrivit legii, sau care pot fi utilizate ca probă într-o procedură judiciară”, se arată în expunerea de motive a proiectului.

    Sistemul e-SIGUR va aduna date de la centrele de monitorizare a traficului pe drumurile de interes național.

    În cazul în care pe camerele de supraveghere omologate sunt constatate încălcări ale regulilor de circulaţie precum depășirea limitei de viteză, trecerea pe culoarea roșie a semaforului, conducerea unui vehicul a cărui înmatriculare este suspendată etc, sistemul emite o alertă.

    Proiectul de lege reglementează și întocmirea procesului verbal de constatare și sancționare a contravenției, constatate cu ajutorul e-SIGUR, în format electronic, sub semnătură electronică calificată. Potrivit proiectului, sistemele de detecție vor fi semnalizate în trafic, o măsură menită să descurajeze încălcarea normelor rutiere.

    Abonează-te la newsletter-ul nostru

    Vei primi cele mai noi știri din domeniul auto-moto

    Nou pe iCars.ro