No menu items!
More

    Miturile despre pătrunjel, usturoi și gumă de mestecat care ar ”fenta” alcooltestul. Experimentul polițistului vlogger Tavi Perțea (video)

    Publicat pe:

    Emisiunile iCars

    Dezechilibrele sistemelor de frânare
    Plecăm cu motorul rece sau îl încălzim?

    Probabil că ați auzit despre efectele ”benefice” ale neutralizatorilor-minute. Unii au și testat metodele de ”păcălire”, însă rezultatele au fost dezamăgitoare pentru ei.

    ”Dacă ai băut, apoi te urci la volan, neapărat să mesteci gumă, să mănânci usturoi sau pătrunjel.” Legendele au la bază un raționament pe care și un copil l-ar demonta rapid. Într-adevăr, poți atenua mirosul specific alcoolului, respectiv ”nu te miroase polițistul care te-a oprit”, dar tentativa se duce de râpă, dacă polițistul scoate alcooltestul.

    Ingerarea compușilor din gumă, pătrunjel sau usturoi nu neutralizează alcoolul, ci doar ”odorizează”, așa că legenda rămâne doar legendă și este foarte bine așa.

    Simpaticul și apreciatul polițist-vlogger Tavi Perțea a făcut experimentul care poate măcar acum le va spulbera unor iresponsabili speranțele că se pot urca la volan, după ce au băut și pot fenta sistemul.

    Tavi Perțea a băut un pahar de vin, după care a mestecat pătrunjel. În urma testării a ieșit o alcoolemie de 0,33. Într-o altă seară a consumat bere, după care a mestecat gumă. Nici de această dată alcooltestul nu a putut fi fentat. În a treia seară, polițistul a mâncat usturoi după ce a băut un pahar de pălincă. Nici usturoiul nu a ajutat la eliminarea alcoolemiei.

    Vezi AICI și ” Ce alcoolemie îți iese după ”două pufuri” cu sprayul Tantum Verde sau cu Propolis”

    Tavi Perțea: „După aceste experimente pot să trag următoarea concluzie. Singura situație în care putem să facem să ne iasă zero în aparatul alcooltest este să nu consumăm alcool sau alte alimente care conțin alcool cu cel puțin 12 ore înainte”, a explicat polițistul care a avertizat că ”pentru alcoolemie la volan se reține permisul de conducere, iar dacă este peste 0,8 se deschide dosar penal.”

    Abonează-te la newsletter-ul nostru

    Vei primi cele mai noi știri din domeniul auto-moto

    Nou pe iCars.ro