No menu items!
More

    Experimentul polițistului-vlogger Tavi Perțea. Ce alcoolemie îți iese după ”două pufuri” cu sprayul Tantum Verde sau cu Propolis

    Publicat pe:

    ”Te urci la volan și ești oprit de poliție, apoi testat cu etilotestul. Stai relaxat pentru că nu ai consumat alcool. Surpriză! Etilotestul poate să indice prezența vaporilor de alcool în aerul pur respirat, chiar dacă nu ai băut. Ceea ce urmează este de domeniul SF-ului, în scurtul drum de la contravenție la infracțiune.” Așa începea textul unui articol, pe care l-am publicat în urmă cu doi ani, urmare a unor cazuri reale, din ”pățaniile” unor cunoscuți.

    Poate sunteți tentați să nu îi dați crezare șoferului. „Nu se poate! A băut el ceva, măcar cu o zi înainte! Nu are cum!” Nu este cazul să vă antepronunțați și să fiți suspicioși. Rezultatele de la analizele de sânge și apoi instanțele au demonstrat că șoferii aveau dreptate.

    Citește AICI articolul despre cazurile în care șoferii au fost depistați cu alcoolemie la volan, deși nu băuseră nimic.

    Pentru că subiectul este de actualitate, între timp apărând și alte cazuri în activitatea polițiștilor, cunoscutul polițist-vlogger Tavi Perțea a făcut un experiment, pe care l-a publicat pe canalul său YouTube. (Vezi video la final)

    Experimentul nu are un caracter științific, fiind realizat la solicitarea celor care îl urmăresc de pe internet.

    Folosind alcooltestul din dotarea Poliției Române, Tavi Perțea s-a testat după ce a pulverizat în gât două pufuri de spray Tantum Verde. Alcoolemia rezultată: 0,24 mg/l în aerul expirat. Pentru această alcoolemie nu se întocmește dosar penal, dar se suspendă dreptul de a conduce.

    Polițistul s-a arătat surprins de rezultat: „Exagerat de mult. Am dat doar două pufuri. Mi se pare exagerat de mult. Puteam să rămân fără permis 90 de zile și să primesc o amendă de 1.305 lei.”

    După cinci minute, testul a fost refăcut, iar alcoolemia a ieșit zero. „După cinci minute este sigur. Pur și simplu aparatul alcooltest detectează vaporii de alcool”, a explicat polițistul.

    Așadar, când folosiți astfel de produse (cele două au fost folosite pentru exemplificare, dar nu sunt singurele de pe piață), mai ales cele care conțin compuși volatili, consultați cu atenție prospectul. În cazul în care nu conține informații care să vă avertizeze, în situația în care vă veți confrunta cu spețe precum cele prezentate mai sus, vă puteți adresa instanțelor de judecată, cu acțiuni împotriva producătorilor și distribuitorilor de medicamente respectivi.

    Abonează-te la newsletter-ul nostru

    Vei primi cele mai noi știri din domeniul auto-moto

    Nou pe iCars.ro