No menu items!
More

  Ministerul Mediului: Vânzarea autoturismelor electrice şi hybrid a depăşit anul acesta, pentru prima dată, vânzarea autoturismelor cu motoare diesel

  Publicat pe:

  Emisiunile iCars

  Dezechilibrele sistemelor de frânare
  Plecăm cu motorul rece sau îl încălzim?

  Este bine că raportăm cifre bune la vânzări, dar este cât se poate de rău că nu facem nimic pentru infrastructura care să susțină ”mândria” Ministerului Mediului. În continuare, suntem deficitari la stațiile de încărcare pentru autovehiculele electrice.

  Analiza înmatriculărilor autoturismelor, în funcţie de tipul de motorizare, în primele şapte luni din acest an, arată că autoturismele electrificate (full electric, hybrid plug-in şi full hybrid) au o creştere de 106,4%, realizând o cotă de piaţă de 20,7%.

  În paralel, înmatriculările autoturismelor echipate cu motoare diesel înregistrează o scădere de 29,3% faţă de primele şapte luni din 2021 şi deţin o cotă de 14,1% din total.

  ”Vânzarea autoturismelor electrice şi hybrid a depăşit anul acesta, pentru prima dată, vânzarea autoturismelor cu motoare diesel, creştere datorată stimulentelor acordate prin Programul Rabla PLUS, derulat de Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor prin Administraţia Fondului pentru Mediu.

  Aceste date au fost prezentate astăzi, la o întâlnire a ministrului mediului, apelor şi pădurilor, Barna Tánczos, cu reprezentanţii Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA), în care s-a discutat despre evoluţia pieţei auto din România, din perspectiva posibilităţilor de îmbunătăţire a programelor de stimulare a pieţei autoturismelor nepoluante”, precizează Ministerul Mediului.

  Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor a anunţat că se lucrează la un nou program de stimulare a achiziţiei automobilelor electrice, destinat automobilelor din sectorul comercial.

  „Este evident că nu doar autoturismele personale poluează, ci şi autovehiculele destinate transportului de persoane şi marfă. De aceea, venim în sprijinul agenţilor economici din România, cu un program destinat automobilelor electrice şi hybrid plug-in din sectorul comercial. Lucrăm la studiile de impact şi la analiza pieţei împreună cu reprezentanţii producătorilor şi ai importatorilor auto şi vom lansa Rabla Plus pentru flote comerciale în 2023”, a subliniat ministrul Barna Tánczos.

  Potrivit demnitarului, programul Rabla Plus pentru flote comerciale urmează să fie lansat în 2023.

  Declarațiile sunt încurajatoare, planurile funcționează, dar autoritățile nu au niciun interes să vorbească despre cât de poluantă este industria care stă în spatele autovehiculelor electrice, despre efectele dăunătoare mediului pe care le generează industria energetică, care după cum se observă se adâncește și mai mult în criză.

  Abonează-te la newsletter-ul nostru

  Vei primi cele mai noi știri din domeniul auto-moto

  Nou pe iCars.ro