No menu items!
More

    300 de radare fixe, 500 de camere de supraveghere și 1000 de relantisoare cu bani din PNRR

    Publicat pe:

    Emisiunile iCars

    Dezechilibrele sistemelor de frânare
    Plecăm cu motorul rece sau îl încălzim?

    Sunt 10 ani de când radarele fixe au dispărut de pe șoselele din România. Puținele rămase funcționale atunci au fost declarate ilegale. Acum, Uniunea Europeană ne oferă finanțare destinată creșterii siguranței rutiere, știindu-se că România este țara din UE cu cele mai multe accidente mortale.

    Suma acordată este de 35 de milioane de euro, cu acești bani urmând să se achiziționeze 500 de camere video, 300 de radare fixe și 1000 de limitatoare de viteză.

    Ministerul Transporturilor va gestiona acest program, însă trebuie neapărat ca legislația să fie revizuită până în decembrie 2022.

    Sistemul se va numi „e-SIGUR” și trebuie să devină operațional în cel mult doi ani.

    Radarele fixe vor înregistra comportamentul indisciplinat al șoferilor, acolo unde vor fi amplasate putând fi utile și în cazul combaterii violenței în trafic, făcându-și totodată și treaba înregistrării celor care depășesc limita legală de viteză sau dacă trec pe culoare roșie a semafoarelor.

    Sistemul de supraveghere video permite citirea numerelor de înmatriculare ale autovehiculelor, fiind astfel mult mai ușor de sancționat cei care se abat de la lege.

    Abonează-te la newsletter-ul nostru

    Vei primi cele mai noi știri din domeniul auto-moto

    Nou pe iCars.ro