No menu items!
More

    Povestea Porsche-ului ajuns de la traficanții de heroină la Poliția Română

    Publicat pe:

    Emisiunile iCars

    Dezechilibrele sistemelor de frânare
    Plecăm cu motorul rece sau îl încălzim?

    Este un exemplar superb, însă cu o istorie demnă de un film artistic cu traficanți și polițiști cărora mașina le-a dat mari bătăi de cap. Au trecut 15 de ani de la momentul în care autoritățile române l-au confiscat și de atunci povestea lui continuă.

    Prin 2007, la Vama Nădlac, polițiștii de frontieră opreau pentru control un Porsche 911 Turbo Coupe, despre care aveau informații că este folosit de traficanții de heroină. Informațiile aveau să se confirme, cei doi cetățeni turci, tată și fiu, aflați în mașină, fiind reținuți.

    Pe bancheta din spate a mașinii erau 120 de pachete cu 63 de kg de heroină pură. Bărbatul a fost condamnat la 10 ani de închisoare, din care a executat o treime din pedeapsă, apoi a fost eliberat condiționat, iar fiul său a fost exonerat de răspundere.

    Cert este că mașina a fost confiscată prin hotărâre judecătorească, ajungând în patrimoniul statului român, respectiv la Ministerul Finanțelor Publice. De aici a fost repartizată Secretariatului General al Guvernului.

    Mașina a stat în garajul Guvernului patru ani, după care a fost dată celor de la Crimă Organizată, pentru acțiuni specifice.

    Ceea ce a urmat este un nou episod de film artistic de succes

    Porsche-ul a intrat în pregătire pentru a fi dotat cu tehnică de supraveghere, iar în timpul operațiunilor specifice de demontare, în autoturism s-a descoperit o altă cantitate de heroină, respectiv încă 60 de kilograme ascunse în portbagaj. În timp ce angajații Guvernului au afirmat că mașina nu a fost deloc folosită în tot acest timp, fiind „abandonată” în parcarea instituției datorită unor probleme, alți oficiali au susținut că mașina urma să fie folosită drept momeală. Cazul a rămas în suspensie la capitolul comunicare, fapt firesc pentru că nu se puteau da detalii publice despre ce urmau să facă cei de la Crima Organizată.

    Legende au fost multe despre mașină, poate unele au un sâmbure de adevăr, dar suntem conștienți că niciodată nu vor fi făcute publice toate detaliile 🙂

    Trecuseră ani de inutilitate pentru superbul și performantul Porsche, într-un târziu venind și decizia care l-a readus la viață

    La originea deciziei de repunere în circulație s-ar fi aflat Călin Popescu Tăriceanu, pe atunci premier și un cunoscut pasionat de mașini. Conform aranjamentelor momentului, ar fi trebuit să ajungă la IPJ Prahova pentru ”diverse activități”…

    Pentru că deja se știa în toate mediile despre celebrul ”Porsche cu droguri”, în Ministerul de Interne s-a decis ca acesta să fie dat la Brigada Poliție Autostrăzi. De atunci a tot fost văzut pe Autostrada A2, în perfectă stare tehnică și mereu pregătit să alerge după cei care se bazau pe faptul că poliția are doar Dacia sau Volkswagen.

    *Legenda spune că și astăzi mașina este încă în stare foarte bună, însă despre asta vom detalia într-un nou material.

    Abonează-te la newsletter-ul nostru

    Vei primi cele mai noi știri din domeniul auto-moto

    Nou pe iCars.ro