Circulația în sensul giratoriu se dovedește a fi o problemă pentru mulți șoferi. Nu doar pătrunderea în sens le dă bătăi de cap, ci și circulația în el și ieșirea din acesta.
Chiar dacă regulile sunt clare și ar trebui să fie cunoscute de către toți posesorii de permis, apar situații care pe unii îi derutează. Spre exemplu, schimbarea direcției de mers și încadrarea pe o altă bandă nu ar trebui să fie o problematice, ele având în prim plan acordarea de prioritate.
Pentru că s-a constatat că aceste reguli nu sunt clar asociate și în cazul circulației în sensul giratoriu, parlamentarii vin cu o modificare prin care se speră să se reducă incidentele din trafic.
Potrivit noii definiții, „participantul la trafic încadrat pe banda a doua, care doreşte să părăsească sensul giratoriu la a doua ieşire, trebuie să acorde prioritate vehiculelor încadrate pe banda întâi, deoarece aceste autovehicule se deplasează în cadrul sensului giratoriu”.
Din noua definiție a sensului giratoriu va fi eliminată ideea de intersecție
În prezent, Codul rutier include în categoria intersecțiilor cu circulație dirijată și intersecțiile în care circulația se desfășoară în sens giratoriu.
Potrivit parlamentarilor, Codul Rutier actual nu reglementează și situația în care în sensul giratoriu sunt mai multe benzi de circulație, iar prevederile legislative din prezent pot produce confuzie și erori prin greșita definire a sensului giratoriu ca fiind o intersecție.
Schimbarea definiției ajută în cazul în care se cercetează un accident: cine a avut prioritate? De acum reglementează foarte clar: cel din stânga trebuie să îi dea prioritate celui de pe banda din dreapta.