No menu items!
More

    De ce e bună o cameră video auto? Metoda prin care un copil simulează un accident, surprinsă de o cameră de bord (video)

    Publicat pe:

    Emisiunile iCars

    Dezechilibrele sistemelor de frânare
    Plecăm cu motorul rece sau îl încălzim?

    Ajungi fără să îți dai seama într-un dosar de cercetare penală, de regulă pentru vătămare corporală sau ajungi să plătești suma cerută de ”victimă”, dacă nu ai avut o cameră de bord în funcțiune. Este genul de situație din ce în ce mai des întâlnită în România, chiar dacă metoda nu este una nouă.

    I s-a întâmplat și unui șofer care circula pe o stradă din Capitală și care s-a trezit cu un adolescent trântindu-se în fața mașinii. Acesta a început să țipe, susținând că șoferul l-a lovit cu mașina.

    Adolescentul nu știa că în autovehicul era montată o cameră de bord.

    Întâmplarea a avut loc în data de 13 octomrbie 2022, iar șoferul a decis după câteva zile  să facă publice imaginile, pentru a-i convinge pe toți participanții la trafic de utilitatea unei camere de bord.

    Pe înregistrare se vede cum, de pe trotuarul din stânga, un băiat îmbrăcat cu tricou albastru vine în grabă, iese dintre mașini și se întinde în fața mașinii, care nu circula cu viteză și care putea foarte ușor să evite un accident real.

    ”Degeaba te-ai aruncat, am cameră de bord”, îi spune șoferul copilului care începuse să țipe. În foarte scurt timp apare și complicele copilului, un tânăr care ar fi urmat să fie ”martor” al presupusului accident. Renunță rapid la idee, când află că scena a fost filmată.

    Șoferul nu a oprit, pentru că întotdeauna astfel de situații se înscenează cu complicitatea unor indivizi care pot fi periculoși, iar rezolvarea nu se face printr-o corecție aplicată de cel care ar fi putut fi victima escrocilor.

    Polițiștii spun ideal este să avem mașinile dotate cu astfel de camere, iar situațiile precum cea din imaginile de mai jos să fie imediat sesizate la poliție.

    Abonează-te la newsletter-ul nostru

    Vei primi cele mai noi știri din domeniul auto-moto

    Nou pe iCars.ro