No menu items!
More

    Cazul accidentului în care un preot și-a pierdut viața – Conducea cu permisul suspendat, cu viteză și fără centură

    Publicat pe:

    Emisiunile iCars

    Dezechilibrele sistemelor de frânare
    Plecăm cu motorul rece sau îl încălzim?

    Accidentul s-a produs în noaptea de 27 spre 28 septembrie, pe Autostrada A1, în apropierea localității arădene Vinga. Violența impactului și ce a reieșit din cercetări au determinat și Poliția Română să aibă o postare atipică pe rețelele de socializare, într-o nouă tentativă de a arăta că iresponsabilitatea înseamnă moarte.

    Se numea Remus Dobrea și avea 45 de ani. Era un preot respectat în localitatea Dumbrăvița, de lângă Timișoara. Din păcate, faptele bune din parohia sa nu prea erau în concordanță cu felul în care se comporta la volan.

    În momentul comiterii accidentului preotul nu avea ce să caute la volan, având permisul suspendat, ca urmare a încălcării regulilor de depășire. Asta nu l-a împiedicat totuși să conducă la fel de iresponsabil, cu viteză mare și fără să poarte centura de siguranță. A acroșat din spate un camion, apoi mașina sa a fost proiectată în parapet, moment în care trupul preotului a fost aruncat pe carosabil, impactul fiindu-i fatal.

    Într-o nouă încercare de conștientizare a celor care cred că sunt nemuritori pe șosele, Poliția Română a publicat imaginile accidentului, însoțite de următorul mesaj:

    Cum am putea să vă atragem atenția?

    Încercăm prin cuvinte, fotografii, evenimente reale, iar următorul material le cuprinde pe toate trei!
    Să nu ne pierdem în detalii…
    Pentru că în momentul de față acest lucru nu l-ar mai afecta, conducătorul autoturismului avea exercitarea dreptului de a conduce suspendată pentru nerespectarea regulilor de depășire. Neadaptarea vitezei la condițiile meteo și nepurtarea centurii de siguranță au „condus” conducătorul auto pe ultimul drum.
    Nu păcălești doar senzorul centurii de siguranță cu acel mic artificiu, ci te păcălești și pe tine.
    Vă rugăm vizionați și fotografiile!
    Vă rugăm conduceți prudent și regulamentar!

    Abonează-te la newsletter-ul nostru

    Vei primi cele mai noi știri din domeniul auto-moto

    Nou pe iCars.ro