No menu items!
More

    Scandal monstru în poliție, după ce șeful Brigăzii Poliție Autostrăzi i-a intimidat pe subalterni printr-un document, pentru a nu mai da avertismente ci direct amenzi

    Publicat pe:

    Emisiunile iCars

    Dezechilibrele sistemelor de frânare
    Plecăm cu motorul rece sau îl încălzim?

    Este o încălcare gravă a statutului polițistului, dar și a drepturilor celor care au greșit mai puțin grav în traficul rutier. Sindicaliștii din poliție au atras atenția asupra unui derapaj grav al șefului Brigăzii Poliție Autostrăzi. Acesta și-a permis să emită un document care subliminal îi determină pe polițiști ”să nu se mai complice” cu avertismente.

    Atunci când greșim în trafic, iar abaterea constatată de polițiști nu este gravă, legea permite emiterea unui avertisment. Este însă la latitudinea polițistului să constate și totodată să ia în calcul și atitudinea celui sancționat, care dacă este una civilizată, cu asumarea greșelii minore, atunci polițistul este acoperit de lege să îi aplice doar sancțiunea sub formă de avertisment și nu amenda contravențională.

    Forțându-i pe polițiști să dea explicații atunci când aplică avertismente, aceștia sunt determinați indirect să nu se mai complice și să aplice doar amenzi. Sindicaliștii vorbesc și despre ceea ce de mult timp se discută în spațiul public, dar niciodată nu se confirmă oficial: planul de amenzi.

    Sindicatul EUROPOL: ”În Poliția Română tocmai a fost declanșată o amplă acțiune de intimidare a polițiștilor rutieri care aplică „AVERTISMENT”. Este pentru prima dată când se admite, ÎN SCRIS, faptul că polițiștii sunt obligați să aplice amendă, indiferent de circumstanțe, cu afectarea gravă a independenței agentului constatator care este singurul în măsură să aprecieze asupra faptei constatate.

    Șeful Brigăzii Autostrăzi, (n.r.- Victor Gîlceavă), din cadrul IGPR, semnează o adresă, prin care le cere polițiștilor rutieri de la nivelul acestei structuri să „argumenteze” motivul pentru care au aplicat AVERTISMENTE într-un demers fără precedent de a-i determina, subliminal, să acorde doar amenzi. Mai rămâne doar să stabilească concret și „indicatorii de performanță cantitativi” sau în traducere liberă NORMA DE AMENZI.

    Solicităm tuturor polițiștilor care lucrează la nivelul structurilor de Poliție Autostrăzi să nu dea curs acestei „mizerii” de adrese sau să consemneze în raport faptul că toate sancțiunile au fost aplicate cu respectarea OG 2/2001 privind regimul juridic al contravențiilor.”

    Documentul făcut public de EUROPOL:

    Abonează-te la newsletter-ul nostru

    Vei primi cele mai noi știri din domeniul auto-moto

    Nou pe iCars.ro