No menu items!
More

    O tânără de 17 ani, drogată, conduce un autoturism, produce un accident și își ucide fratele de 16 ani

    Publicat pe:

    Emisiunile iCars

    Dezechilibrele sistemelor de frânare
    Plecăm cu motorul rece sau îl încălzim?

    Faptele s-au petrecut cu o seară în urmă, în orașul Brăila. Condusă cu iresponsabilitate, mașina în care se afla tânăra de 17 ani a devenit arma îndreptată chiar împotriva fratelui ei.

    IPJ Brăila: ”Din primele cercetări, se pare că o tânără, în varstă de 17 ani, din Brăila, ar fi condus un autovehicul pe Șoseaua Baldovinesti, dinspre strada Comuna din Paris către Bulevardul Dorobanților, iar la urcarea pe pod, ar fi pierdut controlul volanului, ar fi acroșat un stâlp situat pe partea dreaptă a sensului de deplasare, după care s-a oprit pe spațiul verde. 

    În urma evenimentului, la fața locului, pe trotuar, a fost identificat un tânăr, în vârstă de 16 ani, din Brăila, care a fost declarat decedat de echipajul medical, iar tânăra în vârstă de 17 ani, a fost transportată la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.”

    Polițiștii au fost anunțați prin 112 despre accident. Sosiți la locul indicat, aceștia au început să facă verificările procedurale. Așa au constatat că ”șoferița” nu a împlinit vârsta majoratului, deci nu poseda permis de conducere.

    A urmat alcooltestul, care a ieșit negativ, însă la Drug Test rezultatele au indicat prezența în organismului ei a substanțelor psihoactive.

    Exprimarea din comunicarea oficială, ”tânăra a pierdut controlul” volanului, este una total nepotrivită, pentru că în starea în care se afla și fără permis de conducere nu a avut nicio clipă controlul asupra mașinii, ci doar iluzia că îl are.

    Se pare că în momentul impactului cu stâlpul, o ușă mașinii s-a deschis, iar fratele tinerei a căzut pe carosabil, căzătura fiindu-i fatală. Ancheta continuă, polițiștii încercând să elucideze contextul în care fata a plecat cu mașina, cui aparține de drept autovehiculul și cum a ajuns la dispoziția ei.

    Citește AICI despre un alt caz de minor care a provocat un accident, articol prezentat în cadrul campaniei ”Stii ce mai face copilul tău…la volan?”

    Controalele tot mai dese făcute de polițiști în întreaga țară au scos la iveală, în ultimele luni, sute de cazuri de conducători drogați. Mai grav este că unii dintre aceștia nici nu posedă permis de conducere, iar în aventurile lor este doar o chestiune de timp până vor produce tragedii precum cea de la Brăila.

    Abonează-te la newsletter-ul nostru

    Vei primi cele mai noi știri din domeniul auto-moto

    Nou pe iCars.ro