No menu items!
More

    Lupta ANAF cu samsarii. Fiscul are acces la baza de date a RAR, iar asta va duce la identificarea celor care nu plătesc taxe, având consecință imediată scumpirea mașinilor second

    Publicat pe:

    Emisiunile iCars

    Dezechilibrele sistemelor de frânare
    Plecăm cu motorul rece sau îl încălzim?

    Președintele ANAF, Lucian Ovidiu Heiuş, a declarat că instituția are acces la datele Registrului Auto Român, din luna august a acestui an.

    Samsarii nu produc necazuri doar celor cărora le vând mașini aflate în stare tehnică precară, ci și bugetului. ANAF încearcă acum să facă ordine într-o piață dubioasă.

    Conform Observatorulph.ro, ANAF va putea afla orice detaliu despre persoanele care se ocupă cu vânzarea mașinilor. Aceștia vor putea verificați dacă și-au plătit taxele. Heiuș a declarat că au fost descoperite persoane care vând zeci, unii chiar sute de automobile anual.

    ”Ni se pun la dispoziţie datele pe care le au ei (n. red. Registrul Auto Român) şi de acolo noi extragem şi vedem cine are un rulaj foarte mare de maşini care sunt vândute, vedem la ce preţ sunt vândute.

    Iar mecanismul era relativ simplu: te duci şi cumperi pe achiziţie intracomunitară, ca să eludezi plata TVA te întorci şi o înregistrezi la o factură mai mică în România şi atunci nu plăteşti TVA, sau mai nou şi-au deschis firme în Bulgaria încercând cumva să evite Fiscul din România.

    Sunt şi persoane fizice care aduc zeci de maşini, poate sute de maşini într-un an, evită să plătească, dar care obţin venituri din această activitate. Şi acum având acest protocol noi vedem dacă apare pe numele lui Popescu Gheorghe că a dus 60 de maşini într-un an. 

    Poţi să îţi cumperi o maşină, să nu fi mulţumit de ea, sau vrei să o vinzi sau ceva. Una, două, dar când vinzi 60, de fapt tu să nu ai niciun venit e clar că acolo e o activitate care nu este în regulă. Iar cei care merg pe societăţi comerciale, tendinţa lor e de a găsi tot felul de tertipuri pentru a nu plăti TVA”, a declarat șeful ANAF, Lucian Ovidiu Heiuş.

    Citește pe icars.ro și despre majorarea polițelor RCA

    S-au identificat până acum 15 societăţi cu achiziţii intracomunitare de 53 milioane lei, cu risc de neplata TVA. Au fost dispuse 2 măsuri asiguratorii în sumă de 1,856 milioane de lei, o amendă de 20.000 lei şi au fost indisponibilizate 2 autovehicule la sediul unui transportator, a transmis ANAF.

    Abonează-te la newsletter-ul nostru

    Vei primi cele mai noi știri din domeniul auto-moto

    Nou pe iCars.ro