No menu items!
More

    Polițele RCA vor fi majorate, din nou, cu procente inacceptabil de mari. Cea mai afectată categorie va plăti mai mult cu 43% față de anul 2021

    Publicat pe:

    Emisiunile iCars

    Dezechilibrele sistemelor de frânare
    Plecăm cu motorul rece sau îl încălzim?

    ”Vin vremuri în care va fi scump până și mersul pe jos”, spuneau cei mai sceptici în privința revenirii la standardul de viață de acum 2-3 ani. Optimiștii spuneau că toate crizele trec și toată lumea speră la revenirea la ceea ce consideram a fi normalitate. Greu de spus dacă vom mai avea vremuri bune și când vor mai fi acestea.

    Și când spunem vremuri bune nu ne gândim la opulență pe întreaga planetă, ci la acele vremuri în care, dacă muncești cinstit, își permiți să trăiești decent, în sensul în care poți să îți plătești cheltuielile curente și, din când în când, să poți avea și momente de relaxare.

    Vor fi din ce în ce mai puține, pentru că este evident că ritmul de creștere al costurilor este cu mult înainte de cel al veniturilor. La prețurile aberante ale carburanților, la prețurile pentru mentenanța mașinilor și alte costuri mai mult sau mai puțin prevăzute se adaugă creșterea fabulos de mare a prețurilor asigurărilor.

    Am trăit deja etapa în care ”indolența voită” a ASF a permis prăbușirea City Insurance, având drept consecință un adevărat cutremur pe piața RCA. Acum, vine un nou val de majorări pentru asigurările de răspundere civilă auto.

    Tarifele de referinţă la poliţele RCA publicate de ASF şi calculate de KPMG vin cu creşteri consistente, cele mai notabile fiind la categoria de vârstă sub 30 de ani, unde se înregistrează un avans al tarifului de referinţă între 13% şi 23% în august 2022, față de februarie 2022.

    Tariful de referință stabilit de ASF pentru următoarele 6 luni, pe baza datelor calculate din ultimii cinci ani, urcă de la 1.532 lei pentru un vehicul cu o capacitate cilindrică a motorului sub 1200, pentru categoria de vârstă de sub 30 de ani, până la 4.140 lei în cazul unui vehicul cu un motor de peste 2500 cmc.

    Comparativ cu tarifele de referință publicate de ASF în au­gust 2021, creșterile tarifelor RCA sunt sem­ni­ficative ajungând la avansuri între 27% şi 43%.

    În ceea ce privește restul categoriilor de vârstă, tariful de referință este mai mic comparativ cu categoria de vârstă de sub 30 de ani, iar creșterile înregistrate în august 2022 față de ultima raportare din februarie 2022 sunt între 1,5% şi 23%.

    Abonează-te la newsletter-ul nostru

    Vei primi cele mai noi știri din domeniul auto-moto

    Nou pe iCars.ro