No menu items!
More

    VIDEO: A scăpat cu viață datorită atenției șoferului de TIR. De ce la unii nu funcționează instinctul de conservare

    Publicat pe:

    Emisiunile iCars

    Dezechilibrele sistemelor de frânare
    Plecăm cu motorul rece sau îl încălzim?

    O scenă care dă fiori oricărui șofer și pe care toți puteam avea ghinionul să o trăim în realitate. Imaginile au fost surprinse pe DN17, drum care leagă Bistrița de Suceava. Din fericire, femeia care a traversat neregulamentar a scăpat cu viață, însă cu răni care necesită spitalizare.

    Imaginile trebuie să fie un nou semnal de alarmă atât pentru șoferi cât și pentru pietoni, pentru că, indiferent a cui este vina, nimeni nu vrea să treacă prin asemenea momente. În cazul de față vina este exclusiv a pietonului, în condițiile în care șoferul camionului merită felicitat pentru reacția promptă.

    IPJ B.N.: „Polițiștii Serviciului Rutier au intervenit în Tiha Bârgăului la un accident de circulație. Din primele date, un autotren condus de un bărbat de 55 de ani, din Suceava, în timp ce se deplasa pe Drumul Național 17 pe direcția Bistrița către Suceava, a accidentat o femeie de 55 de ani, din Tureac, care se afla angajată în traversarea părții carosabile.

    În urma impactului, femeia a fost rănită, necesitând acordarea de îngrijiri medicale de specialitate la spital. Cei doi participanți la trafic au fost testați alcoolscopic, rezultatele fiind negative.

    Cercetările sunt continuate de polițiști în cadrul unui dosar penal, urmând sa fie stabilite cauzele și modalitatea producerii evenimentului rutier.”

    Fără dubii, vina aparține femeii care a traversat neregulamentar, prin loc nemarcat și fără să se asigure. Privind cu atenție imaginile, nu a cum să te nu întrebi de ce unii pietoni nu au măcar instinct de conservare.

    Specialiștii în siguranță rutieră spun că sunt două categorii de pietoni care ajung în fața mașinilor: cei care nu se uită deloc pentru a se asigura și cei care se uită, văd apropierea pericolului, dar fie nu estimează corect situația, fie se panichează și reacționează irațional, fugind practic în fața unui pericol iminent.

    Din aceleași imagini se poate vedea, încă o dată, ce înseamnă să circuli cu viteză regulamentară, adaptată unui sector de drum cu potențiale pericole pe care astfel le poți evita sau ale căror consecințe le poți diminua, chiar dacă vina nu îți aparține.

    Abonează-te la newsletter-ul nostru

    Vei primi cele mai noi știri din domeniul auto-moto

    Nou pe iCars.ro