No menu items!
More

    VIDEO: Ce să nu faci în trafic, atunci când altcineva greșește

    Publicat pe:

    Emisiunile iCars

    Dezechilibrele sistemelor de frânare
    Plecăm cu motorul rece sau îl încălzim?

    O scenă ”clasică”, surprinsă de camera de bord a unei mașini, în zona Cioceanu din Ploiești. Totul pornește de la greșeala celui care filmează, însă ceea ce urmează ține exclusiv de vina unui șofer care s-a gândit să-i dea ”o lecție”.

    Pe surse, mașina din care se filmează ar fi una de școală de șoferi. Elevul ar fi greșit, iar instructorul nu a reacționat la timp, așa că mașina a mers pe sens interzis, prin giratoriul de la intersecția Cioceanu.

    Șoferul unui BMW, mașină care inițial se deplasa regulamentar, îl forțează pe cel care filmează să dea cu spatele și să se încadreze regulamentar, deși mult mai bine și mai civilizat ar fi fost să nu îi blocheze fața și să îi lase totuși loc să iasă din acea zonă, reîncadrându-se regulamentar în trafic. Nu ar fi fost în neregulă  pentru șoferul BMWului, dacă se termina totul aici.

    Din păcate, așa cum mulți au prostul obicei să reacționeze, acesta se întoarce după cel care a greșit, îl depășește și oprește în fața lui, pentru a-l apostrofa. Cel care a postat imaginile nu a lăsat și sunetul și nici nu a precizat dacă a fost agresat în vreun fel, însă scena este relevantă pentru ideea de a nu reacționa așa, atunci când alții greșesc.

    Oricât de multă experiență la volan am avea, se întâmplă ca uneori să mai și greșim în trafic. Atât timp cât este evident că nu șicanăm cu intenție, de bun simț este ca ceilalți să nu reacționeze căutând să își facă singur dreptate, dovedind la rândul lor că și ei greșesc.

    Dacă felul în care conduc unii este evident agresiv, varianta corectă este să facem tot posibilul să îi evităm și să sunăm la 112, anunțând un astfel de comportament în trafic.

    Abonează-te la newsletter-ul nostru

    Vei primi cele mai noi știri din domeniul auto-moto

    Nou pe iCars.ro