No menu items!
More

    Acestea sunt condiții pentru a învăța să conduci o motocicletă? Cum arată Poligonul din Ploiești (galerie foto)

    Publicat pe:

    Emisiunile iCars

    Dezechilibrele sistemelor de frânare
    Plecăm cu motorul rece sau îl încălzim?

    Se presupune că măcar la început de drum trebuie să ai cele mai bune condiții pentru a învăța și apoi pentru a fi examinat în vederea obținerii permisului de conducere din categoria A. Nu se poate spune că aceste condiții sunt întrunite la Ploiești.

    Poligonul de lângă stadionul Astra, din cartierul 9 Mai, administrat în cadrul aceleiași baze sportive, arată aproape la fel cu ceea ce era în 1989, bai chiar mai degradat față de acea perioadă. Nu există deocamdată un alt loc în care cei care speră să devină motocicliști să învețe să ”ghidoneze”.

    Investiții zero, în afară de câteva standuri pentru spălătorii auto și o stație de alimentare cu GPL. Despre asfalt… nimic bun. Gropi, șanțuri astupate anapoda și bălării. Parcă nici nu îți vine să înveți ceva în zona respectivă.

    Totuși, atât elevii cât și instructorii de la mai multe școli de șoferi, dar și polițiștii examinatori își fac treaba, pentru că momentan nu au variante.

    Instructor moto: ”Mi-ar plăcea să știu că elevul nu are alte griji și se concentrează pe ceea ce are de învățat. Pentru asta ar trebui ca suprafața de rulare să fie impecabilă, să nu existe gropi, denivelări, pietriș. Sunt speranțe ca suprafața să fie reabilitată și sper să se întâmple asta cât mai curând.”

    Glumind, unul dintre aspiranții la obținerea unui permis moto ne-a spus: ”Asta e… Abia mă călesc pentru drumurile dezastruoase din România. E o adevărată aventură să conduci o motocicletă pe astfel de drumuri publice, iar eu ies pregătit ca de off road.”

    Așteptăm un punct de vedere din partea administratorului locului, pe care îl vom publica într-un nou articol, dar cel mai mult sperăm să vedem un poligon reabilitat.

    Abonează-te la newsletter-ul nostru

    Vei primi cele mai noi știri din domeniul auto-moto

    Nou pe iCars.ro