No menu items!
More

    Infrastructura rutieră românească – Podul de la Luțca s-a prăbușit cu tot cu mașini, la 9 luni de la reabilitare

    Publicat pe:

    Emisiunile iCars

    Dezechilibrele sistemelor de frânare
    Plecăm cu motorul rece sau îl încălzim?

    IPJ Neamț: ”Astăzi, 9 iunie, în jurul orei 14.15, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Sagna au fost sesizați cu privire la faptul că podul ce traversează râul Siret (DJ 207 A) dintre localitățile Luțca – Sagna, s-a rupt.”

    Din primele date, un autocamion și o autoutilitară circulau pe podul Luțca din județul Neamț, din direcția Roman spre Sagna, în urma evenimentului rezultând rănirea conducătorului autocamionului, în vârstă de 56 de ani.

    Conform sursei A3, la fața locului s-au deplasat mai multe echipaje din cadrul Poliției municipiului Roman și Serviciului Rutier Neamț.

    Podul de la Luțca a intrat prima dată în reparații capitale după 30 de ani de exploatare. Valoarea investiției: 8,3 milioane de lei, lucrări executate de Darcons SRL.

    Pe 13 noiembrie 2021, podul de peste râul Siret de la Luțca, din comuna Sagna, lung de 216 metri, a fost redeschis circulatiei rutiere, după lucrarile de reabilitare care au început anul trecut.

    La momentul redeschiderii, președintele CJ Neamț, Ionel Arsene, declara:

    ””Dragi nemțeni, vă garantez că zeci de ani, podul de la Luțca nu va mai reprezenta vreo problemă pentru participanții la trafic. Zilele trecute s-a făcut testul de rezistență pe pod și avem garanția că rezistă unei greutăți de 340 de tone.”

    Revenim cu detalii.

    Abonează-te la newsletter-ul nostru

    Vei primi cele mai noi știri din domeniul auto-moto

    Nou pe iCars.ro